Alkaraz zbog povrede predao meč Monteiru 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Prvi meč Karlosa Alkaraza u Rio de Žaneiru trajao je samo dva gema.

Španac je već u drugom poenu protiv Brazilca Monteira iskrenuo skočni zglob, probao da igra, ali je posle deset minuta morao da baci belu zastavu. Rezultat je bio 1:1.

– Nije tako strašno – utešio je Španac navijače.- Fizioterapeuti su mi rekli da nije ozbiljno. Osetio sam veoma jak bol kada sam pao. U tom trenutku sam se veoma loše osećao i znao sam da će biti komplikovano da nastavim. Rekao sam mom timu da ću probati dva ema i ako ne budem mogao, predaću se. Da sam nastavio, bilo bi mnogo gore.

Alkaraz kaže da je zglob iskrenuo svojom krivicom.

– Nije do terena, nego do mog pokreta kada sam menjao pravac – objašnjava drugi teniser sveta koji je teren napustio šepajući. Zglob mu je već bio otekao.- Takve stvari se događaju, nisam prvi kome se tako nešto desilo. Mnogo je tenisera imalo takav maler.

Sada počinje bitka lekara sa vremenom. Alkaraz ima zakazanu egzibiciju sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu za 11 dana u režiji Netfliksa. Nije teško pogoditi na kakvim iglama se nalaze organizatori jer nijedan od učesnika nije zdrav. Nadal se povukao pre sedam dana sa ovonedeljnog turnira u Dohi, a sada je i Alkarasovo učešće neizvesno.

– Uradiću sve što je neophodno da igram u Las Vegasu – istakao je Karlitos.

– Sada me boli kada hodam, ali ću krenuti postepeno. Danas ću se odmarati a sutra ću obaviti testiranja.

Tako je Alkaraz prilično neuspešno završio južnoameričku turneju i sada mu je ugroženo drugo mesto na svetu. Prošle godine je osvojio titulu u Buenos Ajresu i igrao finale u Riju, a sada je zaustavljen u polufinalu prvog turnira i prvom kolu drugog. Uz to, brani šampionski pehar na mastersu u Indijan Velsu, od šestog marta, a pitanje je u kakvoj će formi doći u Kaliforniju.

Razlika između njega i Italijana je sada smanjena na 535 poena, s tim što Alkaraz u Indijan Velsu brani 1.000 za titulu, a Siner 360 za polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari