Alkaraz iskren posle US opena: Sreća što Đoković nije igrao 1EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Novi lider ATP liste priznao da mu je odsustvo srpskog tenisera olakšalo osvajanje prvog grend slema u karijeri.

„Ne želim da sebi odbijam ništa od zasluženog, ali činjenica je da ne igram u periodu kada su Rafa Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer istovremeno na terenu. Imao sam sreću ili to nazovite kako hoćete što Đoković nije mogao da nastupi na US openu. Sve ima svoje razloge, ali to je realnost“, izjavio je čudesni 19-godišnjak iz Španije za Njujork Tajms.

Naravno, (od juče) prvi reket sveta nije kriv što osvajač 21. grend slem titule ne pristaje da se vakciniše protiv korona virusa kao ni za to što vlasti Sjedinjenih Američkih Država nisu htele da ga izuzmu od primene strogih antikovid pravila protiv necepljenih stranaca, ali činjenica je da bi bilo drugačije da je osvajač poslednjeg Vimbldona mogao „preko bare“,

I(li) da je mogao da brani tron na Australijan openu, odnosno igra na Mastersima u SAD i Kanadi.

„Novak nije mogao da igra u velikom delu ove sezone, Rafa je igrao, ali ni on nije mogao celu sezonu. Ali, kao što rekoh, ne bih da sebi umanjujem zasluge. Igrao sam celu sezonu, neke neverovatne mečeve, osvojio velike turnire, radio veoma naporno da bih došao u poziciju da mogu da sve ovo ostvarim“, rekao je Alkaraz.

Mladi teniski kralj rekao i da bi voleo, kada bi mogao, da igra mečeve protiv svakog od članova „velike trojke“ na grend slem turnirima.

A, za ostvareno u Njujorku dobio je javno čestitke i od Novaka Đokovića i od Rafaela Nadala, koje je već pobeđivao ove sezone na Mastersu u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari