Američki senator Bajdenu: Puštaš ilegalne migrante, a Novaka...? 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Političar iz SAD ima poruku i pitanje za predsednika svoje države.

Član senata države Teksas, Dru Springer, pozvao je američkog predsednika Džoa Bajdena da se umeša u „slučaj Novak Đoković“ i pomogne osvajaču 21. grend slema da uđe u Sjedinjene Američke Države i takmiči se na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu. Uprkos tome što je nevakcinisan protiv korona virusa, a tamošnji propisi ne dozvoljavaju boravak necepljenih stranaca u SAD, čime god da se bave.

„Bajden zabranjuje Novaku Đokoviću dolazak u SAD kako bi se takmičio na US Openu, ali dopušta milionima nevakcinisanih ilegalnih imigranata da pređu granicu. Hej, Džo! Šta kažeš na još jednog nevakcinisanog?!“ napisao je pomenuti državnik na svojoj stranici na Tviteru, dodajući haštag #LetNovakPlay.

Sam Đoković je i posle nedavne odbrane trona na Vimbldonu priznao da su male šanse da će učestvovati na GS u Njujorku (29. avgust – 11. septembar), ali da nada poslednja umire i da ne isključuje mogućnost ukidanja zabrane tj. dobijanja medicinskog izuzeća. U međuvremenu je finalista poslednjeg US opena odlučio da maksimalno redukuje takmičarske obaveze, pa je pitanje na kom će se sledećem turniru pojaviti.

Iako je prijavljen za Masters u Torontu (5 – 14. avgust) veliko je pitanje da li će put Kanade, jer i tamo važe pravila kao u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari