Amerikanci odustaju od Liverpula, Klop i crveni dobijaju novog gazdu 1EPA-EFE/Peter Powell

Sadašnji vlasnici čuvenog engleskog fudbalskog velikana žele da prodaju klub sa „Enfilda“.

Kompanija FSG odlučila je da posle 12 godina preda Livepul nekom drugom, a njihova današnja objava iznenadila je čak i medije na Ostrvu.

„Za zainteresovane strane izrađena je kompletna prodajna prezentacija. FSG je razmatrao različite opcije u prošlosti, ali je odlučio da ne ide dalje. Nejasno je da li će na kraju biti postignut dogovor ili ne, ali FSG čeka ponude. Goldman Saks i Morgan Stenli su zadržani da pomognu u procesu prodaje”, navodi se u saopštenju, čiji je sadržaj odjeknuo u celom svetu, jer je Liverpul jedan od najpraćenijih klubova na planeti.

Crveni su tokom gazdovanja FSG grupe prekinuli višedecenijski šampionski post u Premijer ligi, a na „Enfild“ je u tom periodu vraćena i titula kluoskog prvaka Evrope. I sve to pod komandom fenomenalnog nemačkog trenera Jirgena Klopa, čija će era biti upamćena i po osvajanju sva tri domaća Kupa.

„FSG je često dobijao upite zainteresovanosti od trećih strana koje žele da postanu akcionari Liverpula. FSG je ranije rekao da bismo pod pravim uslovima razmotrili nove akcionare ako bi to bilo u najboljem interesu Liverpula kao kluba”, stoji u neočekivanom oglašavanju čelnika sa „Enfilda“.

FSG je preuzeo Liverpul u oktobru 2010. godine od kontroverznih američkih biznismena – Džordža Džileta i Toma Hiksa, posle čega je klub je potpuno transformisan. I vraćen na stare staze uspeha, za šta se nije štedelo na novcu, pa je samo za pojačanja potrošeno milijardu i 250 miliona evra. Uz zaradu od 850.000.000 od prodaje fudbalera.

„FSG ostaje u potpunosti posvećen uspehu Liverpula, kako na terenu, tako i van njega”, tvrde iz ove američke kompanije.

Forbs je u maju 2022. procenio vrednost Liverpula na 4,45 milijardi funti, a vreme će pokazati da li će, kome, kada i za koliko para biti prodat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari