Ančeloti ubedio Asensija da ostane u Madridu 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Stasavajući u Majorki, u Realu su bili svesni njegovog talenta i još sa 18 godina uspeli su da ga dovedu u „kraljevski klub“.
Njegov uspon poremetile su povrede; nije uspeo da se u potpunosti nametne ni kod jednog trenera, s tim u vezi Marko Asensio smatrao je da će sličan tretman imati i kod Karla Ančelotija, zbog čega je letos želeo da napusti Real, ali ga je Italijan ubedio da ostane.

Zbog velike konkurencije u samom napadu, u sistemu sa trojicom najisturenijih, Ančeloti je Asensija na poslednjem meču sa Majorkom, u španskoj Primeri (6:1), pomerio u vezni red, a sjajni fudbaler uzvratio mu je sa čak tri gola u mreži kluba u kojem je ponikao.

Menadžer španskog fudbalera Orasio Gađoli otkrio je za Kadenu Ser da je Asensio već bio počeo da pakuje kofere za odlazak iz Reala i to uz dogovor sa klubom, ali je italijanski stručnjak, kada je došao, sve  to zaustavio.

“ Javljali su se klubovi, koji su želeli da Marko kod njih igra „desetku“, jer smatraju da je tu njegovo najbolje mesto. Ali, Ančeloti mu je rekao: „Verujem u tebe“. I kako da mu kažeš ne? Karlo je taj koji je stopirao Asensiov odlazak iz Reala. Klub je bio spreman da ga pusti. Ali, Ančeloti mu je rekao da ostane i da zna da nije krilni igrač, već da mu je mesto u sredini“, otkrio je menadžer Marka Asensija.

Poslednji razgovor Ančeloti i Asensio su imali pre četiri dana i rezultat toga su tri gola u mreži Majorke.

“ Marko se ponovo oseća važnim, bio je mnogo srećan kada je u sredu čuo da će igrati u veznom redu. Mislim da je njegova najbolja pozicija iza napadača, pošto ima limite kada je defanziva u pitanju“, iskren je Orasio Gađoli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari