Anćeloti veruje u Azara 1Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

Eden Azar je na prekretnici u Real Madridu.

Posle tri sezone obeležene spiralom povreda koje su ga svetlosnim godinama ostavile daleko od nivoa svetske zvezde koja je harala u dresu Čelsija u Premijer ligi, belgijski krilni fudbaler je posle osvajanja Lige šampiona obećao da će „dati sve“ za klub i navijače.

Međutim, Azar ima dve „prepreke“ pred sobom u želji da povrati značaj u timu: Vinisijusa i Rodriga.

Bivši fudbaler Flamenga već je „gospodarW leve strane terena, dok se njegov sunarodnik sve više učvršćuje na desnoj strani.

To ostavlja Azara bez mesta u prvoj postavi.

Međutim, Karlo Anćeloti ima nove planove za svog pulena u koga i dalje veruje, a ta ideja podrazumeva „izmišljanje” nove pozicije.

To je ni manje ni više nego „lažna devetka“, uloga koju je obavljao u vrlo specifičnim trenucima i poprilično bezuspešno prošle sezone u retkim situacijama u kojima je izostao Karim Benzema.

Sa Jovićem u Fiorentini i Marijanom na izlaznim vratima kluba, mogućnost da se vidi Azar kao zamena za Francuza dobija na snazi, a najnovije Anćelotijeve izjave svedoče o tome.

„Benzema je najbolji, ali moramo da shvatimo da će biti čudna sezona sa Svetskim prvenstvom unutar nje. S obzirom na kvalitet koji Eden ima, mogao bi da bude dobar za nas na toj poziciji. Moja ideja je da ga vidimo tamo“, otkrio je Italijan tokom konferencije za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari