Anđelovski (ni)je grešan 1Foto: youtube

Uprkos najavama „dobro obaveštenih“ medija da će Fudbalski savez Srbije „po hitnom postupku“ u ponedeljak raspravljati o „skandaloznom“ suđenju Novice Anđelovskog u Čačku to se, naravno, nije desilo.

Umesto odgovornih u „kući fudbala“ oglasili su se na pojedinim TV stanicama „stručnjaci“, to jest bivše sudije koje su davale svoje viđenje spornih situacija u susretu Borac – Partizan.

Na TV Arena sport bivši sudija Igor Radojičić analizirao je tri sporne situacije – prva u 70. minutu akciji pre gola domaćina prethodio je faul nad fudbalerom Partizana. Druga u 87. kada je sudija Anđelovski opravdano, po mišljenju Radojičića, dosudio penal za crno bele. I na kraju onaj čuveni slobodni udarac u 95. minutu..

– Da ne okolišamo, prekršaja nema. Nijedan od igrača koji su bili u duelu nije dotakao loptu, da ju je zakačio ili sklonio bio bi prekršaj za njega – tvrdi Radojičić.

Na SOS kanalu suđenje u Čačku komentarisao je takođe bivši sudija Mihajlo Jeknić. Sporne situacije i on je video gotovo identično kao i Radojičić.

– Novica Anđelovski ništa skandalozno nije uradio u Čačku – rekao je Jeknić i objasnio je da je Anđelovski oštetio Partizan kod primljenog gola, da je ispravno dosudio jedanaesterac za gostujući tim i da je nadoknada vremena bila ispravna. Jeknić se slaže sa Radojičićem i oko oko slobodnog udarca.

– Po mom mišljenju nije bilo prekršaja. To je bio duel i nijedan ni drugi fudbaler nisu stigli do lopte, došlo je do kontakta i fudbaleri padaju na zemlju. Po meni, ovde je trebalo da dozvoli da se igra nastavi – tvrdi Jeknić.

Sve u svemu, Anđelovski jeste grešio ali te greške se ne mogu podvesti pod namerne, nisu one dovoljan razlog da bi se istupilo iz lige, optuživao Savez za kriminalno udruživanje sa Partizanom… Organi FSS bi konačno trebali da se pozabave ponašanjem i aktera van terena. Jer, ljudi koji  pišu saopštenja ( čitaj vode klubove) svojim pisanjima i te kako utiču i na dešavanja kako na terenu (igrači) još više na tribinama zapaljiva retorika lako se pretvara i incidente, tuče što organizovane  što „ničim izazvane. Odbor za hitna pitanja, ili makar Etička komisija mora se pod hitno oglasiti, tj. izreći bar opomene. Za početak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari