Anđušić: Milojević me je savetovao da idem tamo gde ću uživati 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

U razgovoru za Sport Klub u Atini Danilo Anđušić je između ostalog govorio i o Dejanu Milojeviću. Sa pokojnim trenerom bek Partizana je sarađivao u rerpezentaciji 2021. godine kada je Milojević bio asistent Igoru Kokoškovu.

Nije mnogo falilo da se Milojević i Anđušić druže i u Tokiju ali reprezentacija nije uspela da pobedi Italiju u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu. Danilo je tada bio među najboljim igračima u nacionalnom timu, a baš je tog leta promenio sredinu i iz Burga prešao u Monako.

Ispostaviće se da je ključan u tome bio i Dejan Milojević.

– Sećam se kad je bila priča za Monako. Skoro sam i ja podelio na društvenim mrežama jedan klip gde je on pričao o svojoj karijeri gde je u nekim situacijama odabrao da ide na mesta gde će i lepo živeti, gde nije jurio samo novac. Baš to je mene savetovao kada je trebalo da potpišem za Monako. Rekao mi je „idi tamo, igraćeš, Zvezdan (Mitrović) je trener, to je najbitnije, ali isto je bitno i da će ti porodica živeti lepo, neke stvari nemaju cenu. Imao je veliki uticaj na moju odluku – kaže Anđušić.

Igrač Partizana dodaje da će se svi truditi da se Dejanovo ime nikada ne zaboravi.

– Još uvek mi je neverovatno da nije sa nama. Nadam se da ćemo na pravi način održavati u sećanju njegovo ime i u košarkaškom svetu ali i van njega. Jer stvarno je bio veliki čovek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari