Angelina četvrta u Evropi, pokušaj više je koštao odličja 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Angelina Topić je još jednom potrdila neverovatan talenat. Srpkinja, koja će ove godine napuniti 18 godina, osvojila je četvrto mesto u finalu skoka uvis na Evropskom prvenstvu u dvorani u istanbulu.

Reprezentativka Srbije, vlasnica evropske bronze na otvorenom, preskočila je 1,94 i izjednačila lični i državni rekord. Istu visinu preletela je i trećeplasirana Ukrajinka Katarina Tabašnik, piše Sport klub.

Presudilo je to što je Angelina rušila letvicu u prvom pokušaju na 1,86, pošto su kasnije obe 1,91 preskočile iz drugog, a 1,94 iz prvog pokušaja. Obe su tri puta rušile na 1,96. Iako joj je izmaklo odličje, Topićeva je pokazala da će u godinama koje dolaze doneti mnogo radosti srpskoj kraljici sportova.

Zlato je očekivano završilo oko vrata Jaroslave Mahučik. Ukrajinka je letela iznad 1,98. Srebro je pripalo Holanđanki Brit Verman. Oborila je državni rekord skokom od 1,96.

Lazara Anića je povreda sprečila da pokaže više u finalu skoka udalj. Njega je još u kvalifikacijama uhvatio grč. Nadao se da će biti spreman za borbu za odličja, međutim srpski reprezentativac nije mogao. Samo je protrčao u prvom pokušaju i ostalo je zabeleženo da je skočio 2,48 i da je zvanično osmi u Evropi.

Slavio je olimpijski šampion Grk Miltijadis Tedoglu sa 8,30 metara. Drugi je bio Šveđanin Tobijas Montler sa 8,19, dok je treći bio Rumun Bitan sa tačno 8 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari