Angelina Topić osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Khalil Hamra)

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore, jer je u finalu discipline skok u vis preskočila 190 centimetara.

Na šampionatu Starog kontinenta za atletičare do 20 godina koji se održava u Jerusalimu Angelina Topić je do prvog mesta došla tako što je jedina od finalistkinja preskočila visinu od 190 centimetara.

Srpska atletičarka nije imala ni jedan neuspešan pokušaj, a kada su sve njene konkurentkinje otpale nije želela da nastavlja takmičenje zbog toga što je očekuje i borba za medalje u skoku udalj.

Ovo je treća medalja za Srbiju na ovom takmičenju, a prvo zlato nakon što su srebro i bronzu u troskoku osvojile Teodora Boberić, odnosno Aleksandrija Mitrović.

Danas je u finalu bacanja kladiva Jovan Stranić zauzeo četvrto mesto rezultatom 73,42 metra, dok je Miloš Nisić bio sedmi u finalu trke na 200 metara.

U četvrtak je poslednji dan takmičenja, a nastupiće troje srpskih atletičara.

Topić će od 8.15 učestvovati u finalu skoka udalj, Nikola Kostić će od 16.45 trčati finale trke na 400 metara s preponama, dok će Adriana Vilagoš učestvovati u finalu bacanja koplja od 18.27.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari