Argentina osvojila titulu, a Adidas zgrće novac 1EPA-EFE/Ronald Wittek

Poznati proizvođač sportske opreme profitira od saradnje sa pobednikom Svetskog prvenstva u fudbalu.

Reprezentacija Nemačke propisno se obrukala u Kataru, odakle se vratila već posle grupne faze takmičenja, ali je zato kompanija iz najbogatije zemlje Evropske unije dobro prošla na Mundijalu.

Tehnički sponzor selekcije Argentine odlično će se ovajditi od toga što su Lionel Mesi i društvo u finalnom meču sa Francuskom izašli kao pobednici nakon produžetaka i izvođenja penala u Dohi.

Njihovi zemljaci, inače ludi za fudbalom, prvog dana ove nedelje ekspresno su razgrabili dresove Gaučosa sa tri zvezdice, kao simbolom tri naslova planetarnog prvaka u istoriji Gaučosa.

Posle samo nekoliko sati nisu više bili mogući onlajn registracija i naručivanje redizajniranog dresa ove južnoameričke selekcije, putem oficijelne internet stranice čuvenog sportskog brenda.

„U ovoj početnoj fazi, prva serija dostupnih dresova je rasprodata“, saopštili su iz Adidasa, bez informacije o količini prodatih adresa. Zato je najavljena dopuna lagera tokom dolazećih vikenda.

Uz povećanu proizvodnju u prva dva meseca sledeće godine, na talasu ogromnog interesovanje za opremu plavo-belih, nakon njihovog trijumfa na poslednjem SP.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari