Argentina pobedila Holandiju, protiv Hrvatske za plasman u finale Mundijala u Kataru 1Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Holandiju posle boljeg izvođenja penala (4:3) i tako se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru.

Njihov protivnik u duelu za plasman u finale biće Hrvatska (utorak 13. decembar), koja je u prvom četvrtfinalnom meču eliminisala Brazil, takođe posle izvođenja penala.

Šampion Južne Amerike je golovima Moline u 35. i Mesija u 73. minutu iz penala bio nadomak plasmana među četiri najbolja tima na turniru, ali je potom Venghorst pogotcima u 83. i 101. minutu vratio svom timu nadu.

Ipak, u penal seriji golman Emilijano Martines odbranio je prva dva jedanaesterca Van Dajku i Berghujsu i tako doneo Argentini plasman među četiri najbolje reprezentacije na turniru.

Trenerski duel najmlađeg (Skaloni) i najstarijeg (Van Gal) selektora šampionatu obeležila je gruba, povremeno „prljava“ igra oba tima, pa je arbitar Laoz pokazao čak 16 kartona, a Dumfrisu i crveni.

Argentina pobedila Holandiju, protiv Hrvatske za plasman u finale Mundijala u Kataru 2
Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Argentinci su bili bolji rival, imali veći posed lopte i više šansi sve do trenutka kada je Leo Mesi duplirao njihovu prednost.

Tek u trenutku kada više nisu imali šta da čuvaju Holanđani su zaigrali mnogo agresivnije, što im je donelo izjednačenje u poslednjim sekundama regularnog toka.

U produžecima su Argentinci imali dve velike šanse preko Lautara Martinesa i Enca Fernandesa. Međutim, do plasmana u polufinale stigli su tek u poslednjoj penal seriji.

U preostala dva četvrtfinalna duela u subotu se sastaju Maroko – Portugalija (16.00) i Engleska – Francuska (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari