Arina Sabalenka prva finalistkinja Australijen opena: Beloruskinja velika favoritkinja u meču za odbranu trofeja 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijen opena jer je u polufinalnom meču savladala Amerikanku Koko Gauf sa 7:6, 6:4.

Prošlogodišnja pobednica prvog grend slema u sezoni će u meču za odbranu trofeja biti veliki favorit, jer će igrati protiv bolje iz drugog polufinalnog susreta, u kojem se sastaju 93. igračica sveta, Ukrajinka Dajana Jastremska i Kineskinja Kinven Ženg, trenutno 16. na WTA listi..

U duelu dve finalistkinje sa poslednjeg US opena, Beloruskinja je meč počela dobro, rano napravila brejk i kod rezultata 5:3 servirala za set.

Ipak, njena protivnica uspela je da joj oduzme servis, a potom došla u situaciju da pri rezultatu 6:5 ona ima početni udarac za set.

Gauf je povela sa 30:0, ali se onda sve okrenulo u korist Sabalenke, koja je vezala četiri poena, izjednačila na 6:6, da bi onda bila bolja i u taj brejku sa 7:2.

U drugom setu Sabalenka je napravila brejk kod rezultata 4:4, a potom iskoristila drugu meč loptu.

Beloruskinja, trenutno druga igračica na WTA listi, je do finala stigla bez izgubljenog seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari