"Alkaraz se pita za svaki poen": Radmilo Armenulić za Danas o šansama Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Sudar između Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa privlači veliku pažnju teniskog sveta širom planete, a isksuni stručnjak Radmilo Armenulić smatra da je Španac bliži meču za titulu.

– Alkaraz je favorit. Novak mora da odigra fantastično da bi ga dobio. Mora da igra dropšotove i da skraćuje poene. Novak ima iskustvo na svojoj strani, ali mu ono neće pomoći ako ne bude imao svoj dan. Gledao sam Alkaraza i igra zastrašujuće dobro. Igra veoma direktno sa servis linije, diktira tok poena i iste rešava svojim udarcima. Ne čeka protivnika niti njegove greške, on se pita za svaki poen. Zaista će Đoković morati da odigra na najvišem nivou ako želi da reši taj meč u svoju korist – istakao je Armenulić u kratkom razgovoru za Danas.

Polufinale je na programu u petak 9. juna na čuvenom terenu „Filip Šatrije“.

Sa druge strane bivši selektor Dejvis Kup reprezentacije Šrbije Bogdan Obradović smatra da je iskustvo na strani Đokovića budući da je dva puta osvajao Rolan Garos, kao i da bi to mogao biti odlučujući faktor. Uz to on navodi svežinu kao jedan od glavnih aduta srpskog tensiera.

– Ali uprkos svemu mislim da Novak ima rešenje za njega. Prostudiraće ga dobro i u meč će ući potpuno fokusiran. Novak ima snage i za neki maratonski duel sa Alkarazom u pet setova, ali nadam se da do njega ipak neće doći. Uz to treba reći i da Novak igra možda jedan od najboljih gren slemova u karijeri. Na putu do polufinala je izgubio samo jedan set, što je podatak vredan svake pažnje – dodaje Bogdan Obradović.

Alkaraz je do finala stigao zahvaljujući pobedama nad Flabiom Kobolijem, Taro danijelom, Densom Šapovalovim, Lorenco Musetijem i Stefanosom Cicipasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari