Arogancija bez poznatog razloga

Zašto je ignorantski odnos Nikole Jokića prema srpskoj javnosti "zabranjena tema"

Ostavite komentar


  1. Sa jedne strane mogu da razumem Jokicevo odbijanje intervjua nasim novinarima jer medju njima ima dosta ne profesionalaca koji bi za malo paznje bili spremni na zesce blacenje javnih licnosti. Sa druge strane ima i dosta dobrih i postenih novinara, Jokic izgleda nije svestan da odbijajuci srpske novinare odbija i Srpsku javnost koja ga bodre i do kasno u noc ostaju budni za ekranom iscekujuci utakmicu Denvera, i koji zele da ga cuju. Covek otisao preko bare pa zaboravio nas jezik pa samo engleski razume. Koji ce moj onda i u Srbiji i u Somboru, mi smo ocigledno niza rasa za njega. Nek covek uzme lepo americko drzavljanstvo, niko ga vise nece smarati niti od njega ocekivati da igra za Srbiju. Mozda sam malo i preterao sa ovim komentarom, ali jednostavno ne mogu da razumem da u zemlji gde si stasao kao covek i kao kosarkas mozes da se tako ponasas. Nek se malo ugleda na Novaka Djokovica koji je ljudska gromada za njega

    1. Ja ga gledam do kasno u noć i ne odbija me. Sve o njemu saznam na terenu. Ovde su o njemu pisane laži svakodnevno. Ispod svakog nivoa je licitirati ko je „ljudska gromada“. Jokic nema instagram i nije medijski alav. To je za mene pitanje „gromade“.

      1. Upravo tako.A iskreno me zanima i IQ ovog lika koji je potpisao tekst ako mu nije jasno zasto Jokic izbegava novinare…

    2. Za jednog od najopustenijih I najnormalnijih igraca reci da je nadmen jer ne zeli da da intervju, zamisli tu nadmenost. Novinari ocigledno misle da imaju Bogom dano pravo da dobiju izjave I intervjue kada god zele I ocitno smatraju da je to njihovo pravo. koje naravno postoji samo u njihovim glavama,vece od bo cijeg prava na privatnost. Zamisli nadmen jer nece sa nama novinarima najvaznijim osoba a u univerzumu da prica. Muka mi je od naslova.

      1. A snisihodljiv prema novinarima u SAD To je ono kad se opanak pocipeli.

      2. Šta nije u redu sa naslovom. On jeste nadmen kada su u pitanju srpski novinari ali je mali od palube kada su američki u pitanju. Kao naši gastosi , koji se ovde bahate i u vožnji i na ulici, a tamo se poštuju svi zakoni. Dakle , skroz je u redu da ne daje intervjue , jer su mu zabranili braća da ne bi nešto lupio jer je tupav ,ali onda to isto važi i tamo i vamo. I to mi je skroz u redu , a ne da pokušava da se dopadne svima kao neki.

        1. Da li si gledao recimo na allstar meču njegove konferencije za štampu? Kada je pričao samo sa našim novinarima? Često kada je gostovao u Čikagu recimo, pa je isto sa novinarima čak i nekih manjih TV stanica razgovarao. I da su ga često morali požurivati da napusti dvoranu dok je našim ljudima potpisivao i slikao se… Neka napišu sportski članak kao što napiše SI, ESPN i slični… pa se onda mogu nazvati sportskim novinarima.

    3. Najsmesnije od svega je to dabje ovaj tzv. novinar odradio svoje. Uspeo je da dobije xyz klikova i komentara, i time ispunio svoju kvotu. Ovakvi bespotrebni tekstovi po meni nemaju nikakvu vrednost, gubljenje vremena i ovo je poslednji put da dolazim na ovaj sajt. Malo kreativnosti nije na odmet kad se teme biraju.

    4. S obzirom kako ste i sada bas lepo napisali o Nikoli uopste me ne cudi zasto ne mozete dobiti intervju sa njim i potpuno se slazem sa njegovim misljenjem.

    5. Pa ne dolazi on u srbiju zbog tebe i ostalih srba, vec zbog svoje porodice i prijatelja.

  2. Ne mogu da razumem novinarsku aroganciju! Svako mora da nam odgovara na pitanja i svako mora da dajem intervjue jer smo mi novinari! Neće čovek i gotovo. Njegovo pravo!

    1. Novinarsku aroganciju? Pa novinari su oci i usi javnosti, ne zeleci da daje intervjue on ne uskracuje novinare vec javnost Srbije. Razumem da kaze da ne zeli da da intervju nekom novinaru zbog njegove ne profesionalnost ali svima? Sta mu je Sarenac skrivio? On je samo arogantni naduvenko, umislio je da bez njega ne mozemo da igramo da je Bogom dan ili mu je sad novcanik deblji pa smo svi mi sad za njega obicna sirotinja, nizi rang. Znate on je sad Amerikanac, bljak. Ne radi se tu o njegovom pravu izbora hoce li ili nece da da intervju vec o nekim ljudskim i moralnim vrednostima koje on ocigledno ne poseduje.

      1. Ej, idite gledajte parove ako vas interesuje ta vrsta zabave. Nek javnost gleda malo više svoja posla….dalje ćemo dogurati.

        1. Naravno, kad ponestaje argumenata onda se prelazi nisko. Vlastodrsci ove zemlje sa svojim glasacima drugacije ne znaju da komuniciraju

          1. Problem je vas neostvarenih u životu što ne trpite uspeh.Njegov posao je košarka i tamo govori sve što treba.

    2. Da kada govorimo o građanskom pravu. Sve se menja ulaskom u „javni prostor“. Kao što je novinar naglasio više puta, kada bi u USA odbio intervju, ili bio arogantan prema novinarima vrlo brzo bi popio klupu. NBA je komercijalna liga i novac koji se ulaže u igrače ulagači očekuju kroz profit, a progfita nema bez medija koji prate NBA.

      1. Svaka čast što ste indirektno odgovorili na pitanje…. znači, kad bude zaradjivao u Srbiji, moći ce da ga kazne. Do tada, napred Jokiću! Ja ga pratim zbog basketa, a ne da.znam šta misli o koroni, zašto nije igrao za reprezentaciju, i ko mu je devojka.
        Kao što rekoh u ranijem komentaru, za takvu znatiželju služe parovi

      2. Možda mu je ugovorom zabranjeno da daje intervjue srpskim novinarima, a obavezno da priča sa američkim? Ako je tako, sažaljevam slučaj, čovek profesionalno radi svoj posao i svaka mu čast, a naši novinari neka grizu m*d* od muke.

    3. Da, njegovo pravo da bude bahat, bezobrazan, arogantan…njegovo pravo da bude los covek.

  3. Ajde jos jednom procitati tekst o Jokicu pa ako nije jasno zasto nece da saradjuje sa nekim novinarima , procitati opet…dok ne postane jasno. Ako posle x puta citanja i dalje ne bude jasno , onda je definitivno „problem“ do Jokica?!

  4. U današnje vreme svako je sebi dao za pravo da misli da je vlasnik svega i svih. Jokićevo je puno pravo da priča sa kim želi, on ne igra za Vas, nego za sebe. E druga je priča kad političari ne žele da daju intervju, oni su plaćeni NAŠIM novcem. Tekst je vrlo maliciozan i jednostran. Danas je ozbiljna kuća, tekstovima iz žute štampe nije mesto ovde. A i novinar je mogao punim imenom i prezimenom da se potpiše kad već iznosi svoje viđenje, a ne da kritikuje iza inicijala.

      1. Tačno. Tekst je potpuno promašen i prilično jednostran. Verovatno postoje razlozi zbog kojih Jokić izbegava domaće novinare, i prava tema za pravog novinara bila bi upravo ta. Medjutim, nije teško pogoditi razloge za takav Jokićev stav, radi se o orkestriranim prozivanjima za nepatriotizam, neodazivanje selektoru, pa i zadiranju u privatan život, što samo još u banana državama nije zakonom ograničeno. Pogana smo mi svetina, božesačuvaj.

    1. Vrlo prosto se ovo rešava. Neka i novinari ignorišu Jokića. Ali teško da će naslovi „Jokić uradio ovo protivničkom igraču a ovaj reagovao neverovatno (VIDEO)“ nestati ipak je on „STAR“. Ali narod kaže „sve se vraća sve se plaća“.

    2. Zasto to pravo ne koristi u Americi? Pokondirena tikva. Meni je on nebitan. Ovo samo ide u prilog da se ljudi ne zalecu i da ne moraju da prate timove u kojima igra Srbin. Bas njega briga za njih. Bacice te pare pre nego sto ce ih dati za javni intetes

      1. Ne poznajem vas, al vas komentar mi je krajnje tuzan. Umesto da pisem referat, obratite paznju na njegove intervjue sa americkim medijima. Covek je totalno nezainteresovan za bilo koje eksponiranje, nesebican igrac koji ne prikazuje nikakvu prepotentnost ponasanjem i govorom. Ne verujem da on vama, medijima il Srbiji duguje bilo sta. Vise se fokusirajte na sopstven zivot, i ako ste pametni bice dovoljno ispunjen da vam bude svejedno dal ce Jokic odgovoriti na par pitanja il ne.

    3. Baš tako. Pri tom, tekst je krajnje nepismen. Sramota je da „novinar“ ne zna kada se rečca ne spaja, a kada odvaja.

  5. Ne razumem zasto ljude pogadjaju ovakve stvari?Kao sto iskreno ne razumem famu oko sportista uopste.Narocito u USA,sve je biznis i nema tu mnogo licnog.Jokic je pod gomilom ugovora koji regulisu njegovo ponasanje a ja ga razumem da ne zeli da izgubi par miliona znog necega sto se tretira kao payriotizam u medijima a u stvari veze nema sa istim.Pa sta mislite kako se oseca Katai koji jr zbog gluposti svoje zene izgubio zlatnu koku.U USA su pravila drugacija i mozete igrati po njima ili pakujte kofere.

    1. Ovo je pravi komentar, da je arogantan, ne znam, mozda, da mu je brat siledžija o tome su pisali novinari. Ali da je tekst subjektivan jeste. Čekaj bio je film sada o Dzordanu, koji je najveći igrač i prikazali su i njegove loše strane jer igra je ta koje određuje, pa da nije dobar igrač, novinari ga ne bi ništa ni pitali, jel tako novinari.

  6. Pitanje je samo da li se novinari, kao njihova carska veličanstva, osećaju uvređenim jer eto ko je jokić da odbije Bogom dane srpske novinare ili prosto im nedostaje mišljenje jednog od srpskih košarkaša? Lično, mislim da je ovo prvo jer kod nas (dobar deo) novinari misle da imaju pravo rade šta, kako i gde im se prohte…

    1. Mislim da nije u redu da se objavljuju tekstovi koji nisu potpisani punim imenom i prezimenom, narocito ako su kritizerskog karaktera. Ako list ‘Danas’ to dozvoljava ne znam sta mozemo ocekivati od drugih novina.
      Novinarstvo u Srbiji je na porazavajuce niskom nivou, pa ni sportski novinari nisu izuzetak. Pogledajte kako se Jokic ponasa sa medijima u Americi- spreman za intervju i dobru salu.

  7. Zapitajte se novinari zašto je to tako.
    Koga zastupati i čije interese branite.
    Čast izuzecima

    1. Kakve veze ima to koga zastupaju i koga brane sa Jokicem? Coveku se jednostavno ne prica ista prica iz dana u dan i to je glavni razlog sto ne daje izjave. Mislis da njega zabole ona stvar ko koga zastupa i ko koga brani? Moze mu se i iskreno i ja bih se tako ponasao. Das dve izjave godisnje i dosta je, sta ima da te smara neko svaki dan sa idiotskim pitanjima? Njemu, za razliku od pevaca karijera ne zavisi od medijskog eksponiranja, kapira decko da nema tu sta pametno da se kaze iz dana u dan i izbegava sve to, svaka mu cast. Svakako 90% novinara sportistima postavlja idijotska pitanja.

  8. Cute ,zato sto su urdnici kurte i murte na privremenom radu u Srbiji.A Vojvodina prepuna montenegrena?

  9. Vrhunski košarkaš.Sa druge strane vrlo arogantan i čak nevaspitan prema domaćim medijima.Sve se vrti oko para.U Denveru i Usa mora da u skladu sa ugovorom da bude dostupan za novinare.Niko ne kaže ceo dan i noć da treba da je dostupan novinarima , ali baš nikad!?

    1. Srpski mediji su stalno u SAD gde on daje uvek intervju. Možeš pronaći na YT razgovor sa njima u vreme oll star vikenda. Sada nije želeo da daje intervjue i to je njegovo pravo. Kakva je vaša drskost da pišete o nečijem nevaspitanju?

      1. 1.Nije samo sad odbio, to je već pravilo.
        2.Pročitajte teķst o nevaspitanju i drskosti njega i njegove braće.Ali pažljivo.
        3.Odrastao sam sa Šarencem, radi se o retko normalnom čoveku, ako za zlatne momke ili kako se već zvao serijal nećeš da govoriš to MNOGO ALI MNOGO više govori o igraču jokiću i njegovoj ličnosti.
        4.Prijatan vikend, gledajte tenis na Dorćolu , opušta i svi su prijatni i prema deci i prema novinarima.Nije teško biti fin!

    2. Većina naših novinara, pogotovo košarkaših je izrazito na strani partizana i/ili Zvezde. Jokić je prvo odavde otišao a da nije igrao ni za jedne ni za druge. I već je tu novinarima dat signal iz oba kluba a i iz KSS kakav stav treba da zauzmu prema njemu. O odnosu Ražnatovića i recimo Đorđevića oko toga kad Jokić može da igra a kad ne mogla bi knjiga da se napiše.
      Na SP u Kinu je došao ali opet igra nije bila okrenuta njemu već je Đorđević terao svoju priču dok mu se igra ne uruši.

  10. Kako je danas nisko pao. Njegova stvar da li hoce da daje intervju a ne vasa. Sa ovim tekstom pokazujete da ste neprofesionalni, nadmeni i narcisoidni. I molim vas nemojte brkati novine sa javnoscu, nije isto!

  11. Kada neko nije u obavezi da nesto radi, ima pravo da bira da li hoce ili nece da nekome izadje u susret. Jokic eto nece i vi nemate mogucnosti da ga na to naterate, a on nema obavezu da vam bude dostupan. Moze mu se i to vam je to. Ako vam se njegov stav ne dopada vi uvek mozete da ga ignorisete, a to nije bezazleno oruzje

    1. Upravo tako, zaboravite da postoji (osim kada se izvještava sa utakmica (samo reprezentativnih), jer to se ne može izbjeći), a ne da se ponašate kao uvrijeđene primadone…

  12. Sraman tekst. Vidić isto nije želeo da ima išta sa vama, jer ste dno dna. Pitanje profesionalnosti je obostrano. To šta su ovde srpski mediji pisali o njemu zbog reprezentacije je grozota, sa sve komentarima posetioca na sajtovima koja uopšte nisu bila filtrirana. Za vas je ostao „prevrtač guma“. Košarkaški savez se odnosio prema njemu kao tećerazrednom igraču. Nije tačno da ignoriše sve medije, jer se to lako proveri. To što se N.M. našao uvređenim je manjak profesionalnosti sa njegove strane, što meša lično i profesionalno.

  13. Pa dobro, kad među krdom „novinara“ Alo-a, Informera, Kurira, Tanjuga,V.Novosti, S. Telegrafa , Pečata, Politike,O2, RTS, Pinka,Hepija i ostalih ,uspe da detektuje nekog ko je zaista novinar ,možda i da nekom intervju. U Americi čovek odgovara na sportska pitanja ,ovde odgovara na tračeve.
    Iskreno , bolje nisu ni zaslužili.

  14. Komentari ovde i na FB-u na vasoj stranici govore koliko vi iz Danasa vise niste novinari i da ste u stanju da napadate bilo koga, bilo gde, za bilo sta, samo zato sto niste dobili intervju. Njegovo je demokratsko pravo da odbije ali po demokratiji, vi ne smete zbog toga da ga napadade i da mu crtate metu na celo jer ako mora da bude sve po vasem, vi pojma nemate sta znaci novinarstvo, novinarska etika. Odavno vi nemate dodira sa pravim novinarstvom vec ste obicni lesinari koji su u stanju da napljuju bilo koga ako nije po vasem.

  15. Čovek neće. Neće mu se. Ako vas neko neće, ne kukajte nego ga zaobidjite, makar gospod bog bio.

  16. Vec duze vreme u ovom listu nema sta dobro da se procita pa tako I ovog puta ovaj kvazi novinar koji nije hteo ni puno ime da potpise dao je I sam odgovor na postavljeno pitanje u tekstu vise se radi o aroganciji jednog beznacajnog novinarskog lika nego istinskog ambasadora srbije u svetu velikog nikole jokica

      1. Mislim da je kod čitanja jasno da se rečica ne odvoji od glagola. To važi kako za Vas tako i za autora ovog bezvrednog i petparačkog teksta koji je upravo spustio rejting same profesije za jednu lestvicu. A i Danas kao novina gubi pokoji bod, rekao bih.

  17. Samo vas igraci, koji uspeju da se otarase rupe na Balkanu, stavljaju na klupu, gde vam je i mesto.

  18. Moje misljenje je da je sad drugacije vreme, novinari ne mogu dobijati izjave besplatno, a da posle od toga naprave program koji ce da naplacuju? Jokic nije nikome duzan, niko nije stajao uz njega, njegovo je pravo da cuti. Novak je isto uspeo sam, drugaciji je zato sto je tako vaspitan pa od njegovih nastupa nasi novinari mogu da „posluju“. Nikola nije takav, nikakav problem.Razumem novinara jer valjda je ocekivao ono „samo minut zemljace“.

  19. Čitanjem ovde objavljenih komentara postaje sasvim očigledno zašto Jokić nema ni želju niti potrebu da komunicira sa ovdašnjom javnošću.

  20. Kao i obicno, istina je negde u sredini. Zbog neprofesionalnosti nekolicine, trpe svi. Razumem ljutnju, ali ovo definitivno nije nacin. Gubitak ce na kraju biti samo Nikolin, tako to ide. Bez obzira na novac i slavu(koji uvek dodju i prodju) najbitnije je biti dobar covek.

  21. Da sam Jokic, i ja bih se ponasao isto, ovde je novinarska profesija probila dno dna, upalite tv na javnoj frekvenciji i sve ce vam biti jasno. Covek bojkotuje, svaka cast, podrzavam.

  22. On u NBA zarađuje milione i zna zašto mora da odgovara na njihova pitanja. Vi bi da na njemu zarađujete klikove/novac a zauzvrat ni poštovanje da ne ukažete. Postigao je to što je postigao zahvaljujući svom talentu i radu. Srbiji ne duguje ništa, posebno vama.

  23. Jer su isplivali i ne zele da se valjaju u blatu sa onim sto se desava sa “novinarima” ovde. Btw drago mi je da ste potegli tu temu.

    Inace, razlog jesu pisanja oko reprezentacije i posledice koje je Jokic trpeo od “navijaca” koji su se informisali preko tumacenja raznih novinara i “novinara”. Jedna od posledica toga je da je ugasio drustvene mreze. Tako da, minimalno postovanje prema tim ljudima je pozeljno.

  24. Dobro je da neko najzad progovori. Jokic je preterao s ovim. U pravu je, ovo bi bilo nedopustivo u Americi i u njihovoj reprezentaciji. Ne mora da odgovora. i saradjuje sa svakim novinarom ali ne moze ni da ih sve ignoriše. Za ovo su krivi i Djordjevic i Danilovic. Neka minimalna dostupnost je norma a oni su ispali kukavice.

  25. Svaka cast na tekstu. Najzad da se i to spomene. Bruka i sramota. Sva sreca pa sam bio ravnodusan na njegovu karijeru. Slutio sam da je tako. Posto kod nas 0,001 posto sportista ima svest o opstem intetesu. U ovom slucaju je obican intervju, a kamoli nesto da uradi za javni intetes. Punasanje njegove brace je posebna prica. Voleo bi da neko od novinara bude u Americi pa da sve ovo spomene pred njihovim medijima

  26. Zasto to pravo ne koristi u Americi? Pokondirena tikva. Meni je on nebitan. Ovo samo ide u prilog da se ljudi ne zalecu i da ne moraju da prate timove u kojima igra Srbin. Bas njega briga za njih. Bacice te pare pre nego sto ce ih dati za javni intetes

  27. Pa se vi budite da gledate Denver. Uvek su mi bili smesni oni koji su to radili. Ni ne razmislja o vama. Bacice pare kroz prozor pre nego sto ce uraditi bilo sta za havni interes

  28. Dao je izjavu za Sport Klub. A imate i veliki intervju za SK iz 2019. I treba da bira sa kim ce da razgovara, a da sam na njegovom mjestu pomjerio bi se sto dalje iz ovog mulja koje vi zovete novinarstvo.

  29. Evo ovako baš želim lepo da odgovorim ovome novinaru koji je pisao ovo. Kada Jokić nije hteo da igra za reprezentacija osula se paljba po našim nazovi-medijima po dečku. Kada će ovde ta nazovi-medijska javnost kod nas da shvati da niko nije dužan njima da polaže račune pogotovu po pitanju toga da li će da igra za našu reprezentaciju? To je njegovo pravo, on je sve postigao, svojim radom i trudom, i kraj priče. Ja od kada znam za sebe mi nismo imali ni jednog pravog sportskog novinara, i još manje voditelja, to su uvek bile ličnosti koje su samo pratili deo to narativa, „bili smo bolji, ali nismo imali sreće“ i slično „primljen je glup gol“ itd. Niti je ko stvarno stručno pratio sport niti bože daj. I sada će neko da kritikuje Jokića, kakvi su nam mediji i novinari takav je i njegov odnos.

  30. Kad počnu sudovi u Srbiji stože da kažnjavaju za laž, a ne smešnim kaznama do 100000RSD. Onda možemo da pričamo o medijima i novinarima u Srbiji! U Srbiji laž nema nikakvu težinu, laž je vrsta snalažljivosti, a ne krivično delo u Srbiji. Zato imamo kolektivnu kaznu iako ne postoji kolektivna krivica! Tako da su pošteni novinari ovde kolateralna šteta, Naravno braća Jokić bi ovde trebala da odgovaraju za uvredu ako je ovo tačno, ali mi nismo pravna država!

  31. “Srpski mediji”? Ne računajući neke isključivo on-line portale, mogu se bukvalno na prstima jedne ruke nabrojati oni koji zaslužuju naziv profesionalnog medija. Ako neće da govori za Alo, Qrir, Politiku, Pink, V. novosti i ostali mulj, svaka čast. Ako neće baš ni za koga iz Srbije, šteta, ali možda ima pametnija posla nego da proverava da li neko spada u tu minimalnu manjinu. Ili je nešto treće ili četvrto u pitanju. Danas, koji inače jasno pripada maloj grupi naših profesionalnih medija, trebalo bi da nam da malo detaljniji prikaz situacije.

  32. Pljuvali ste ga sto ne igra za reprezentaciju, i on vam je zatvorio slavinu.
    Prosto.

  33. zato sto su srpski mediji u tako katastrofalnom stanju da ne zasluzuju nista sem ignorisanja

    zasto, na primer, Danas objavljuje ovakav napad na trenutno verovatno najboljeg srpskig kosarkasa bez da je text potpisan imenom i prezimenom

    takodje, potpuno suluda ideja iznesena u textu da novinari izvestavaju o njegovoj igri iako to nije zasluzio svojim odnosom prema njima?

    pa ne – novinari izvestavaju o kosarci. a Jokic je svojim uspesima zasluzio svoje mesto u kosarci. zato moraju da pisu o njemu ako hoce da prate sta se desava u kosarci, sto im je posao. inace mogu da izvestavaju i o uspesima igraca na amaterskom turniru u Abidzanu.

  34. „Prazan i subjektivan tekst bez poznatog razloga“ bi trebao da bude naslov. Ne znam samo, koji je povod za ovakvo besmisleno pljuvanje? Ja sam mislio da „Danas“ spada u normalnu grupu medija, ipak je to greška. Sramotan tekst.

  35. Jokara je čuo da je sva novinarska bratija Vučićeva,pa bojkotuje.

  36. Cemu ovoliki tekst kroz koji jos i potvrdjujete sta je njegov povod i razlog za takvo ponasanje.Momak je 100% u pravu za takvo ponasanje.Cudno mi da je Danas pustio ovakav tekst.

  37. Najbolje da će da razgovara sa raznoraznim pinkovim, hepijima, prvima, drugima i trećima, informerima, kuririma, itd, itd koji u svemu traže senzaciju. Normalan mladić, možda ne želi pubilcitet, i to treba poštovati. A, i kakav je veliki dio novinara (internetskih i polupismenih) možda i ne želi da im čini zadovoljstvo i „podiže cijenu“…

    1. Ti si Borise jedna botina ili si lik koji je pisao ovaj tekst pa pokušavaš da spasiš šta se spasti može od ove sramote od članka. Napisao si dvadesetinu komentara odgovarajući onom, ovom, pravdajući tekst na sve moguće načine kao da ti je ovo najbitnija stvar na svetu Ili „kao da ti posao zavisi od prodaje ovog članka“.

  38. Tekst Vam je katastrofa. Gluplju stvar nisam do sada pročitao u životu.
    Ja ga recimo razumem što je takav prema Vama. I ovim tekstom ste mu dali da je 100% u pravu.
    I za kraj citiraću Vam Kesića: Kme kme.

  39. Zato sto su isti ti mediji 2017. kada smo izgubili od Slovenije napljuvali kao da je najgore ljudsko biće, i pitate se zašto????? Za godinu dana ste zaboravili da je taj dečko doneo olimpijsko srebro??? Svaka vam čast..

  40. Vi novinari i ne zasluzujete ( čast izuzecima) da vam neko da intrerviju. Prati stampu pa se sam zapitam zasto i citam jer stalno izvrćete činjenice, karikirate a i puno izmisljate to jest lažete. Pa se još i drznete dadkako se pitate kako se neko ophodi prema vama. Da li ste drugačije i zaslužili.

  41. Nije Misko njegov menadzer vec agent koji mu pruza svoje usluge. Menadzer je engleska rec koja se na zapadu koristi za nekoga ko je sef (nadredjeni) nekome. Agent je taj koji radi za kosarkasa, pruza mu svoj servis-uslugu i u cilju mu je da taj posao odradi sto bolje jer veci ugovor donosi i njemu vise para. Ako je neko tu nadredjen, onda je to kosarkas a ne njegov “menadzer”. Sve pise lepo i na FIBA stranici izmedju ostalog.

  42. Ne postoji obaveza bilo kog sportiste da daje intervjue. To je stvar njegove dobre volje i želje, ili ponekad finansijskog interesa. Nekima je potrebna medijska promocija, nekima nije. Jokić može da bira kome će davati izjave i to je njegovo apsolutno pravo. U Srbiji 90% onih koji pišu tekstove nisu i ne mogu se nazvati novinarima. Jokić je vrhunski sportista i uživam da ga gledam na terenu. Ništa drugo me ne interesuje i ni jedan novinar me ne može prosvetliti tekstom o Jokiću, a očito da i bez njegove izjave mogu da nastanu tekstovi i da se on nazove bahatim, arogantnim… Zašto autor teksta postavlja svoje inicijale? Piše: N.M.?

    1. Zašto inicijali? Pa zato što ispod ovakvih bljuvotina ne smije da se potpiše punim imenom i prezimenom, ili bar, kako je uobičajeno za komentare (ili kako se moderno kaže kolumne), inicijalom imena i prezimenom. Ako si već zagrizao bato, onda nemoj da se kriješ iza inicijala kao u raznoraznim informerima, kuririma, aloima, telegrafima… No, nije, nažalost, Jokić jedini koji je bio izbrljan, uglavnom pozivanjem na „patriotizam“. Pa svi se sjećaju da je, takođe, nedavno, jedan vrhunski košarkaš popljuvan zbog izjave o Kosovu i više nije reprezentativac. I nije jedini, ne samo u košarci, nego i u mnogim drugim sportovima… Samo što, izgleda, Jokiće ne želi da pređe preko tih stvari.

    2. Ovaj je bar stavio neke inicijale za razliku od mnogih drugih novina gde ispod tekstova „tece morava“,tj. nema ni potpisa ni inicijala (koji btv nista ne znace).
      Sta ste sve uradili coveku koliko ga napljuvali bez razloga,koliko ste pumpali situaciju u vezi njega,trazili ljude koji ga znaju jos iz skolskih dana,i sve to da biste iz jedne reci ili recenice sto vam je neko rekao raspisivali citave tekstove na temu „Jokic“,i posle se cudite sto nece da vam da izjavu.
      Niste zasluzili da vas pogleda,a kamoli da vam da intervju,posle svega.
      To nije bio jedan tekst ili ishitrenost nekog novinara,to su bile serije ubitacnih tekstova o njemu i njegovom odnosu prema drzavi,prema vama,prema reprezentaciji itd,itd.
      Tuzno je bilo videti na kojim vi niskim granama ste stajali,a trenutno ste jos na nizim nego sto ste bili u to vreme,a za to vam nije kriv Jokic niti bilo koji drugi sportista.
      Krivi ste sami sto ste umislili da ste novinari a delo vase govori svima nama (toj javnosti),da ste nivo alapace,i tako i „radite posao“,bez izuzetka,jer ako ih i ima,cute i pustaju da ova mutava ,bezobrazna i alava vecina radi to sto radi.
      Zato kazem,krivi ste svi bez izuzetka !
      Ovaj tekst iz „danasa“ to potvrdjuje.
      Instant novinari,instant politicari,sve u svemu opsti pilicarnik i pilicarenja na svim nivoima.
      Za Jokica i sve sportiste bravo.

  43. Mislim da to više govori o našim novinarima,koji su arogantni,često bezobrazni bez ideje osim da od svega prave afere kao i ovaj novinar.
    Razumeli ili ne to je Jokićevo pravo,za mene i kvalitet.Ne želim i tačka.Ko to ne razume i na pamet teoretiše je pogrešan.

  44. A mozda nece da da izjavu jer su ga ti isti mediji pljuvali kada nije mogao da igra za reprezentaciju???!!! Onaj momenat kada je od zlatnog momka postao „prodana dusa“ i posle svega toga treba da im daje izjave. Apsolutno podrska Jokicu <3

  45. U tekstu se sazaljevaju novinari (nikom ne žele zlo!). A artikli, i izvucene reci iz konteksta, ne primerenih i bombasticnih komentara i naslova samo da bi se prosalo. Svako ima pravo da odbije intervju ili šta god. Pogotovu Jokic posle onakvih bljuvotina po medijima oko ne igranja. Potpuno je u pravu, pa neka se novinari zapitaju kako će sledeći put.

  46. Odavno losiji tekst nisam procitao.
    Hrpa teksta koja prica da je neko arogantan i nadmen, a sa druge strane potvrdjuje da je ustvari to ova osoba koja pise.

  47. Isto bih postupio prema svim medijima, a posebno prema srpskim, drago mi je sto to radi!!! Drugari, vi zaista morate svaki senzacionalizam da izbacite iz pisanja, on u odnosu na sve novinare ima IQ x 100, jer od obicnog intervjua napravite takav haos da se covek postidi sto je ista rekao. SRAM VAS BILO

  48. Samo da se zahvalim na divnoj diskusiji pametnih ljudi u komentarima. Članak je bzvz i nisam ga ni pročitao celog. Napred Jokiću!

  49. Na konto samog teksta, ne zameranja i sl. Zasto se autor teksta potpisuje sa M.M a ne punim imenom i prezimenom?
    A sto se Jokica tice. Covek je jednostavno nezreo. U Americi s tim izlaze na kraj jer imaju i stap i sargarepu. Nasi novinari nemaju nista.

  50. Zaboravljate koliko su ga novinari nipodastavali i vredjali zbog prvo nenastupanja za reprezentaciju,pa onda losih igara,pa Klikbejt naslova od kojih coveku pripadne muka. To sto on izbegava ne govori o njemu koliko govori o tome zasto izbegava. A slozicete se da je novinarstvo osim nekoliko izuzetaka (Ukljucujuci i Danas) na jaako losem glasu. Rade polupismeni ljudi koji ne bi smeli da se bave takvim poslom. Imate i stampane i elektronske medije svalog dana na delu. Pa se cudite zasto neko ko vazi za opustenog,pritupacnog, i izuzteno mirnog ne zeli da daje intervjue. Pa da. Do „nas“ je. Koliko je vas koji biste bili odusevljeni da date odgovor na ulici na neko pitanje a da vidite da je mikrofon obojen stranackim bojama. Slazemo se da bismo ih izbegavali. Tako posmatram celu ovu pricu. I ne kazem da sam u pravu. Samo mi je logicno. Sto ne znaci da je i tacno. Pozdrav svima

  51. Šta znači ovaj tekst…
    U redu je objaviti neku kritiku ali ovoliko sasipanje negativnih komentara.. Stvarno mislim da ste postigli kontra efekat.. Nisam mogla ni pročitati do kraja..

  52. Smešan članak koji više govori o nekom malom novinaru koga su pukli kompleksi. Budite tako ažurni i kivni u postavljanju pitanja ovima od kojih nam život zavisi, a dečka ostavite na miru. Dao je intervju od par minuta za sport klub, portal i kanal koji se i bavi sportom. Od njega dosta, prenesite njihove vesti i pozovite se na njih. Pri tome nema ni jedna aktuelna tema na koju bi mogli da čujemo njegovu izjavu. Toliko se gluposti pisalo o dečku da to nije realno, i sa pravom se ogradjuje jer je u toj šačici novinara koji su ga napali za koke pitanje sigurno bilo nekih iz informera, kurira, telegrafa i sličnih. Zašto bi on tako na prepad u pasulj gledao ko je kvalifikovan uopšte i da mu postavi valjano pitanje na koje treba da dobije odgovor.

  53. Tekst vam je pravo dobar ako zelite da Jokic prestane da igra za reprezentaciju a ako mislite da cete sa ovakvim tekstom kasnije dobiti interviju onda ste fulali opasno. Meni je Jokic strasan igrac, kakvog nismo imali u NBA. DA, ZNAM VRLO DOBRO TKO JE SVE OD NASIH IGRAO I KAKVE KARIJERE SU NEKI NAPRAVILI ALI jOKIC JE BROJ 1 VEC SADA A DO KRAJA KARIJERE CE TO SAMO DA BUDE JOS IZRAZENIJE.Izvinjavam se zbog ovih velikih slova ali me mrzi da kuckam ispocetka.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.