Arsen Venger: Mbape pre Halanda, sviđa mi se Vlahović 1Arsen Venger foto EPA-EFE/Valeriano di Domenico / POOL

Trenerski se proslavio vodeći Arsenal; „tobdžije“ su pod njegovim vođstvom naročito lepo igrale početkom 21. veka kada su i postavili rekord kao ekipa koja je do title došla bez izgubljenog meča u Premijer ligi. Danas je Arsen Venger stručni konsultant i saradnik FIFA i kao veliki fudbalski autoritet dao je značajne komentare u vezi sa kvalitetima najtalentovanijih fudbalera na svetu.

Venger je izlaganje započeo sa komparacijom talenata Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

„Kada sam ga prvi put video televiziji, pitao sam ljude oko mene: ‘Šta je ovo? Gledamo li Pelea?’. Svi su mislili da sam lud ali on zaista polako dostiže taj nivo. Pa pogledajte samo onaj poništeni gol protiv Reala kada je predriblao golmana. Izvrsno! Ne samo da je brz već ima i fudbalsku inteligenciju, fantaziju i sjajno kretanje. Tehnički je trenutno u ozbiljnoj porednosti u odnosu na Halanda“, jasan je Venger, koji u Mbapeu vidi jedinog autentičnog naslednika Mesija i Ronalda.

„Dokazao je u mečevima protiv Reala da je igrač kojeg je nemoguće čuvati. Šta je sve osvojio sa samo 23 godine je impresivno. Nemam dilemu da je sada ili će uskoro biti broj jedan svetskog fudbala. Naslednik Mesija i Ronalda“, uveren je francuski stručnjak.

Inače poliglota i intelektualac koji govori sedam jezika, Venger je u superlativima govorio i o napadačkim kvalitetima Dušana Vlahovića.

„Stvarno mi se sviđa Srbin koji je prešao iz Fiorentine u Juventus u januaru. Vlahović je jako, jako interesantan igrač“, naveo je Venger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari