Arunović i Mikec osvojili zlato u miksu na Svetskom kupu u Kairu 1Arhiva Foto: Streljački savez Srbije

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas zlatnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Kairu.

U meču za zlato Arunovićeva i Mikec su odmerili snage sa Turskom 2 (Jasemin Bejza Jilmaz/Ismail Keleš). Srbja je posle pet serija povela sa 8:2, Turska je uspela da smanji zaostatak na 7:2, ali je srpski tim posle toga nanizao precizne hice i pobedio sa 17:9.

Mešoviti par vazdušnom puškom Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su bronzu.

U četvrtak će se takmičiti trojica srpskih strelaca – Milenka Sebića, Milutina Stefanovića i Lazara Kovačevića očekuju kvalifikacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Šef stručnog štaba Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević prezadovoljan učinkom miks timova.

„Posle nekoliko visokih plasmana i polufinala, ali bez medalja u pojedinačnim disciplinama vazdušnim oružjem, stigla su i odličja. Prezadovoljan sam našim timom. Svi naši strelci, bez izuzetka, su odlično gađali, borbeno od početka do kraja. Teodora Vukojević i Milutin Stefanović su nas obradovali u prvoj disciplini današnjeg programa, a potom su Zorana Arunović i Damir Mikec na sjajan način stavili tačku na uspešan dan za srpsko streljaštvo. Čestitam im na velikim uspesima“, naveo je Donević, preneo je Streljački savez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari