Asano dva puta za ubedljivu pobedu 1Foto: STARSPORT

Nikada nećemo saznati kako bi Partizan prošao u prvenstvu ove sezone da je Savo Milošević „na vreme“ ustupio mesto Aleksandru Stanojeviću, ali nema zbora oko toga da je povratnik na trenersku klupu kluba iz Humske stabilizovao i uozbiljio igru crno-belih, toliko da su Nenad Lalatović i njegova Vojvodina u derbiju 25. kola doživeli poraz posle tri vezane pobede u međusobnim duelima – 2:0 (1:0).

A crno-beli udarili 13. superligašku recku zaredom, odnosno nanizali 14. dobijenu utakmicu, računajući učinak u Kup takmičenju.

Već na osnovu sastava i postavke igre jasno je bilo koliko je obojici trenera stalo da nadmudre jedan drugog i donesu pobedu svom timu, a igrači su pratili njihove ambicije i zamisli.

Nije prvo poluvreme prštalo od šansi, posebno ne od zicera, ali su se ekipe natrčale, naskakale, nauklizavale… u jurenju rezultatske prednosti.

S tim da je domaćin više držao loptu i češće išao po gol, naročito od sredine ovog dela meča, da bi Takuma Asano u 25. minutu uspeo da ode do kraja.

Uz pomoć drugog veziste Miloša Jojića i njegovog preciznog proigravanja sa 30-ak metara, kroz sredinu defanzive gostiju.

Japanac je namirisao aistenciju, utrčao u kazneni prostor i, mada je bio prilično iskosa postavljen, odličnim niskim šutem sa desne strane pogodio levi ugao mreže Nikole Simića.

Upravo onako kako to dolikuje Partizanovom ovosezonskom golgeteru br 1. i, sa (ovim) 13 pogodaka, drugom strelcu Superlige, bez ijedne „egzekucije“ sa penaltika.

Baš zato je imao razloga da se uhvati za glavu 60 sekundi pre pauze, pošto je iz još bolje pozicije i bez čuvara pored sebe trebalo bez problema da duplira vođstvo, međutim, samo je presekao vazduh pored stative.

Probala je Vojvodina u nastavku da dobije na žustrini i konkretnosti na suprotnoj strani terena, ali to joj nije donelo ništa više od kraće terenske inicijative, pošto su crno-beli na vreme čitali namere „lala“ i presecali im akcije.

Dok opet nisu došli na svoje i ubacili u drugu brzinu, pa Asano novim neodbranjivim udarcem povukao „parni valjak“ ka još jednom trijumfu u dugoj seriji.

Krilni igrač sredine terena nije preživeo jaku konkurenciju u engleskom Arsenalu, ume da iznervira „grobare“ povremenim soliranjem kada mu vreme nije, ali bez njega realizacija srpskog vicešampiona ne bi bila ista.

U 64. minutu ju je pojačao na asistenciju Bibrasa Natha.

Majstorski je Izraelac prevario nekoliko igrača Vojvodine, a idealno pozicioniran Asano loptu iza leđa suparnika, sa otprilike 11 metara, bez velike filozofije smestio tamo gde je naumio.

Zadržao je Lalatović i posle jučerašnjeg duela status trenera sa najviše dobijenih bitki sa Partizanom u poslednjih 10 godina, stečen u različitim klubovima, ali njegovi izabranici ovog puta nisu uspeli čak ni da ublaže poraz.

Iako su u samom finišu susreta isprovocirali Vladimira Stojkovića da intervencijama na nekoliko šuteva i odbitaka sa distance i izbliza, podseti zbog čega je dugo bio prvi izbor među stativama reprezentacije.

Superliga – 25. kolo

Parovi i tabela

Partizan – Vojvodina       2:0

Čukarički – Metalac          14.00

Mladost – Zlatibor            14.00

Napredak – Rad 14.00

Radnik – Novi Pazar         14.00

Voždovac – Bačka             14.00

Javor – Inđija      16.05

Proleter – Radnički (N)   16.05

Spartak – Mačva                16.05

TSC – Crvena zvezda        16.05

Tabela: C. zvezda (-1) 65, Partizan 62, Vojvodina 50, Čukarički 48, Spartak 40, TSC 38, Proleter 36, Radnik 35, Radnički (N) 34, Metalac 33, Mladost 31, Voždovac 30, Javor 28, Novi Pazar 27, Rad 23, Napredak 22, Inđija 22, Zlatibor 18 (-1) Mačva 17, Bačka 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari