Atalanta "pečatirala" transfer jednog od najboljih driblera u Seriji A 1epa09502582 Sassuolo's Jeremie Boga (L) and Inter's Nicolo Barella (R) in action during the Italian Serie A soccer match between US Sassuolo Calcio and Inter Milan in Reggio Emilia, Italy, 02 October 2021. EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Mesecima su u Bergamu radili na transferu Žeremija Boge i danas su napokon uspeli da ga kompletiraju. Jedan od najboljih driblera u Seriji A, završio je sa mandatom provedenim u Sasuolu i karijeru će nastaviti u ambicioznijoj sredini, Bergamu. Sklopljen transfer, trenutno je i najskuplji u dosadašnjem delu zimskog prelaznog roka – 22 miliona evra, plus tri miliona na ime bonusa.

Tražio je Sasuolo čak 35 miliona evra, međutim, s obzirom na to da ugovor Boge ističe juna 2023. morali su da razionalizuju potraživanja.

Boga će samo formalno doći u Bergamo na pozajmicu jer je Atalanta na leto obavezna da ga otkupi. Sasuolo će tako zaraditi oko 10.000.000 evra s obzirom da je reprezentativca Obale Slonovače platio Čelsiju ukupno 13.000.000 evra kada je izbacio klauzulu o 50 odsto od naredne prodaje.

Boga je ponikao u Čelsiju, kalio se na pozajmicama u Renu, Granadi i Birmingemu da bi na kraju sreću pronašao u Italiji. Sjajnim igrama u dresu Sasuola je stekao reputraciju jednog od najboljih driblera u Seriji A. Klasično je levo krilo i fenomenalan je u igri jedan na jedan koja bi u Gasperinijevom ultraofanzivnom fudbalu po bokovima mogla da dođe do punog izražaja.

Boga se trenutno nalazi sa reprezentacijom Obale Slonovače na Kupu afričkih nacija i Atalanti će se priključiti po završetku takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari