Atletiko bolji od Lestera, Real od Bajerna 1Foto: EPA/ ZIPI

U prvim revanš utakmicama četvrtfinala Lige šampiona viđeno je mnogo golova i preokreta, a u narednu fazu takmičenja idu Atletiko i Real Madrid. Atletiko je bio bolji od Lestera, a Real od Bajern Minhena.

„Jorgandžije“ su povele u 26. minutu preko Saula Nigeza, a Vardi je u drugom poluvremenu uspeo samo da poravna rezultat. Zbog minimalnog trijumfa u prvom meču četa Diega Simeonea plasirala se po šesti put u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Sa druge strane, mnogo je više drame bilo prisutno u dvomeču između Reala i Bajerna. Nakon pobede Reala od 2:1 u prvom susretu, činilo se da će tim Zinedina Zidana znatno lakše proći u narednu fazu takmičenja.

Ali nije bilo tako.

Nakon poprilično „mlakog“ prvog poluvremena, u drugom je viđena prava gladijatorska borba. Nakon starta Kazemira nad Robenom u 53. minutu, dosuđen je penal za goste iz Minhena koji je u gol pretvorio Robert Levandovski, najbolji igrač tima sa juga Nemačke. Smenjivali su se rivali u propuštenim šansama, da bi Ronaldo u 75. minutu iskoristio centaršut Marsela i poravnao rezultat – 1:1. Nije se dugo čeklao na nov gol, već u narednom napadu Bavaraca Serhio Ramos je smušeno reagovao u svom kaznenom prostoru i poslao loptu iza leđa svog golmana, Kejlora Navasa. Tada na scenu stupa glavni arbitar meča Viktor Kašai i za nepostojeći faul dodeljuje drugi žuti karton veznjaku Bajerna Arturu Vidalu. Gosti ostaju sa igračem manje i ta situacija bitno menja sliku na terenu. Gosti se povlače, a Real kreće u kontre i polukontre i nakon dve takve, doduše u produžecima utakmice, stiže preko Ronalda i Asensija do velike i ubedljive pobede 4:2. Trebalo bi istaći i to da je prilikom trećeg gola Kristijano Ronaldo bar jedan metar bio u ofsajdu, ali je ta situacija, kao i par očiglednih startova Kazemira koji su evidentno bili za drugi žuti karton, a koji na taj način nisu i presuđeni, očigledno promakla sudijskoj šestorci iz Mađarske, koja je bila delegirana od strane UEFE.

Liga šampiona, utorak:

Lester – Atletiko 1:1 (prvi meč 0:1)

( Vardi 61 – Nigez 26)

 Real – Bajern 4:2 (prvi meč 2:1)

( Ronaldo 75, 105, 110, Asensio 112 – Levandovski 53, Ramos 78ag)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari