Atletiko neprofesionalnog Feliksa tera u Barselonu, Katalonci suzdržani 1EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Ljubav između Atletiko Madrida i Žoaa Feliksa bila je osuđena na bolan raskid. Kratak predah prouzrokovan pozajmicom Portugalca u Čelsi nije doprineo poboljšanju odnosa, naprotiv. Madriđani su rešeni da se oslobode neprofesionalnog Feliksa i ispune mu dečačku želju.

Iako je bio projektovan kao nosilac ekipe u narednih deset godina, od dolaska u prestonicu Španije 2019. godine Feliks nikada nije uspeo da se nađe na istim talasnim dužinama sa trenerom Čolom Simeoneom. Ni kratka prošlosezonska pozajmica Čelsiju nije doprinela da se odnosi promene, naprotiv.

Nedavna izjava Portugalca da mu je životni san da zaigra u Barseloni toliko je ražestila ljude u Atletiku da su spremni da momentalno pronađu način kako da se, makar privremeno, raziđu sa 24-godišnjim fudbalerom.

Madridski As saznaje da je Atletiko spreman da Feliksa ustupi Barseloni na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa ugovora na kraju takmičarske 2023/24. Mundo Deportivo, pak, piše da do pozajmice može doći jedino ako se ispune određeni uslovi, odnosno da je igrač upoznat sa time na koji način može da ode u Barselonu.

Verovanto je u pitanju finansijski deo pregovora, s obzirom na to da Portugalac ima ugovor sa Atletikom do 2026. a njegov dolazak u klub 2019. koštao je „jorgandžije“ čak 126 miliona evra.

Nedavnu njegovu izjavu u Madridu su protumačili kao neprofesionalnu, a s obzirom na to da odnosi nisu bili kvalitetni tokom prethodne četiri sezone, pronašli su i „izgovor“ da se raziđu sa njim makar na godinu dana.

Feliks je u Atletiku na 131 utakmici postigao 34 i namestio 18 golova. U dresu Benfike je bio mnogo produktivniji, s obzirom na to da je na 43 utakmice ostvario učinak od 20 golova i 11 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari