ATP: Gubitak za tenis što Novak ne igra u Melburnu 1Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

U ATP su ćutali gotovo sve vreme dok je trajala agonija Novaka Đokovića u Australiji. Nakon odluke Federalnog suda te zemlje da bude deportovan, rešili su da se oglase saopštenjem u kojem je konstatovano da je velika šteta što Đoković neće igrati u Melburnu.

Jasno je da ATP i Novak Đoković nisu na istoj talasnoj dužini. Ipak, očekivalo se od teniske krovne organizacije da se znatno ranije oglasi, a ne tek nakon što je odlučeno da Đoković bude deportovan iz Australije.

„Današnja odluka da se podrži odluka o otkazivanjuu australijske vize Novaku Đokoviću označava kraj jedne duboko zabrinjavajuće serije događaja. Napokon, odluke legalnih vlasti po potanju javnog zdravlja moraju da se poštuju. Potrebno je više vremena da se donesu zaključci i nauči iz ove situacije.

Bez obzira kako se stiglo do ove tačke, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegovo odsustvo sa Australijan opena je veliki gubitak za igru. Znamo koliko su protekli dani bili turbulentni za Novaka i koliko je želeo da brani trofej u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se njegovom skorom povratku na teren. ATP će i dalje snažno preporučivati vakcinaciju svim igračima“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari