ATP protiv odluke Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izrazilo je danas neslaganje sa odlukom organizatora najznačajnijeg svetskog teniskog turnira Vimbldona kojom je zabranjen nastup ruskim i beloruskim takmičarima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

„Naš sport se ponosi time što funkcioniše na principima zasluženosti i poštenja gde se igrači takmiče kao pojedinci i obezbedjuju svoj nastup na turnirima svojim rezultatima. Verujemo kako je današnja jednostrana odluka Vimbldona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i beloruskih igrača sa ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući pesedan“, stoji u saopštenju ATP-a, prenela je HINA.

„Diskriminacija na nacionalnoj osnovi takodje predstavlja i kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom prema kom se ulazak igrača na turnir bazira samo na osnovu rezultata. Naše dalje akcije u vezi ove odluke dogovorićemo sa našim izvršnim organima.“

„Važno je napomenuti kako će ruski i beloruski igrači i dalje smeti da nastupaju na ATP turnirima bez nacionalnih obeležja. Paralelno sa tim, nastavićemo sa humanitrnom podrškom za Ukrajinu“, objavio je ATP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari