ATP Šenžen: Tipsarević predao meč Gaskeu 1Foto: FoNet/AP

Srpski teniser Janko Tipsarević predao je polufinalni meč turnira u kineskom gradu Šenženu protiv Francuza Rišara Gaskea.

Duel je trajao 58 minuta, a završen je pri vođstvu 6:2 i 4:1 za francuskog tenisera u drugom setu, prenosi N1.

Nedavno oporavljeni Tipsarević je napravio veliki uspeh prvim polufinalom posle 44 meseca, ali ga je na ovom meču mučila desna butina, koja je na kraju i bandažirana, te je ipak rešio da ne pogoršava stanje povrede.

„Desna butina je u pitanju, koja me je i ranije mučila. Povredio sam se još na startu meča, a kako je duel odmicao situacija se samo pogoršavala, imao sam velikih problema pri kretanju i trčanju. Gaske je moj najteži protivnik ove nedelje u Šenženu i jedini način da ga pobedim je bio da forsiram duge razmene sa osnovne linije. To je zahtevalo puno trčanja, što nisam bio u stanju da uradim. Nadam se da povreda nije ozbiljna“, rekao je Tipsarević.

Srbin je dobro otvorio meč ali je poklekao u petom gemu prvog seta kada mu je Francuz oduzeo servis posle prve brejk lopte. Gaske je nastavio snažno, osvojio je i naredna tri gema, a onda i set na drugu set-loptu.

Tipsarević je u drugom setu stigao do gema na svoj servis, ali je onda Gaske napravio dva nova brejka, uz sigurne igre na svoje servis gemove, posle čega je usledila predaja srpskog tenisera.

Rišar Gaske se plasirao u finale turnira u Šenženu, gde će igrati protiv boljeg iz duela Tomaš Berdih – Tomaš Beluči.

ATP Čengdu: Troicki bez finala

Viktor Troicki poražen je u polufinalu ATP turnira u Čengduu od ruskog tenisera Karena Kačanova 6:3, 7:5. Troicki je bio postavljan za šestog nosioca i do polufinala je bio bolji od Ruda, Bagdatisa i Andersona, ali je na korak od finala zaustavjen od 101. igrača planete za svega sat i 24 minuta igre. Dva brejka u prvom setu dala su Kačanovu dovoljno samopouzdanja da meč reši u svoju korist tako što je Viktoru oduzeo servis kada je Srbin servirao da obezbedi tajbrejk u drugom setu. Kačanov će se u finalu sastati sa boljim iz drugog polufinalnog duela u kome igraju Alberto Ramos i Grigor Dimitrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari