ATP turnir u Monte Karlu startovao uz strogi kovid protokol 1Foto: EPA-EFE/ MORGAN SETTE (arhiva)

Strogi kovid protokol vladaće i na teniskom turniru u Monte Karlu koji je startovao u Kneževini Monako. Pravila koja su nametnuta svim učesnicima bacila su medijski u drugi plan čak i derbi prvog kola u kome je Marin Čilić izgubio od Davida Gofana (4:6, 6:3, 0:6).

Organizatori turnira izašli su u susret stanovnicima Monaka: Novaku Đokoviću, Aleksandru Zverevu i Danilu Medvedevu, tako što su im dozvolili da početak turnira dočekaju u svojim kućama.

Pojedini francuski mediji su prethodnih dana kritikovali ovu odluku smatrajući da organizatori tako podilaze nekim od najboljih svetskih tenisera iz straha da bi ovi zbog strogih pravila mogli da se povuku sa turnira.

Međutim, čak i oni će morati da kada startuju na turniru uđu u „balon“, zatvoreni hotelski sistem koji će dnevno smeti da napuste samo na sat vremena.

Najbolji teniser sveta biće slobodan u prvom kolu, a drugom će igrati protiv pobednika meča Albert Ramos Vinjolas – Janik Siner.

Od srpskih predstavnika sutra će u toku dana (posle 10 časova) na teren trojica tenisera. Dušan Lajović će igrati protiv Danijela Evansa, Laslo Đere protiv favorita Karena Hačanova, a Filip Krajinović će se sastati sa Nikolozom Basilašvilijem.

Ukoliko prođe u treće kolo, Đoković bi mogao da ima teškog rivala, osvajača tek završenog turnira u Majamiju – Poljaka Huberta Hurkača. Prema projekciji žreba Nole bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Aleksandra Zvereva iz Nemačke, a u polufinalu protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Sa Rafaelom Nadalom mogao bi da se sastane tek u finalu. Postoji teoretska mogućnost i da Đoković u trećem kolu igra srpski derbi protiv Dušana Lajovića, ukoliko ovaj prva dva kola prebrodi Danijela Evansa i Huberta Hurkača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari