Australija ponovo ukinula vizu Đokoviću

Ostavite komentar


  1. To je i zasluzio. Muljanje i sibicarenje se ne isplate. A sad da vidimo sta ce da preduzmu nasi pravosudni organi u vezi s krsenjem propisa u Srbiji.

  2. Da nije bilo halabuke i neprimerenih izjava njegove familije ispred Skupštine, da nije bilo mešanja naših političara, da je sve prošlo tiho i smerno sa njegove strane, s obzirom na rigorozne mere koje je Australija imala prema svojim gradjanima, možda bi i ostao tamo.
    U suštini je sam sebi iskopao rupu.

  3. Sramno,dokaz da Zemlja „kengura“ne želi statuu jednog Đokovića.

  4. Nije Australija Balkan da „kraduckamo i lazuckamo“ i proizvoljno tumacimo zakone. I bolje sto su mu ukinuli vizu, jer bi ga samo izvizdali na terenu. Na zalost, njegov imidz u Svetu je pokvaren antivakserskim i nacionalistickim izjavama njegove porodice. Ovo je pocetak kraja Novaka Djokovica…

  5. Predvidiv potez, možda su i oni inatna nacija. Ako nisu, i zaista slede propise, onda u redu. Ali, ako nije ni to, već se svodi na čisto političko diskriminisanje po osnovu porekla, tim gore samo po nas, šta ćemo kada smo uvek donji i na pogrešnoj strani.

  6. pravedna odluka, bravo za ministra. mogla bi da dodje i trajna zabrana ulaska zbog pozivanja na proteste ispred hotela

  7. SRAMNA ODLUKA, NE POSTUPA SE OVAKO PREMA JEDNOM OD NAJBOLJIH SPORTISTA NA SVETU.

  8. I sta sada zaključiti! Nije li ovaj slucaj, u konstelaciji suludih politickih mera tokom pandemije, konacni dokaz da su politicari na najgori moguci nacin iskoristili pandemiju. Tragedija za covecanstvo je tim veca sto su kolege – sportisti, i njihova organizacija pre svih, pokazali svoje ružno, nekolegijalno lice. Masama, koje su komentarisale ceo slucajn je tek moguce pridodati raznorazne epitete. Nekada smo se pitali, kako je Hitler uspeo da povuce masu za sobom. Isto pitanje je deo nas postavio sebi pitanje tokom rata u Jugoslaviji, i danas se pitamo zasto mase glasaju za ovakve politicare, zasto su i same sklone slicnim devijacijama. Sada smo prisustvovali “ direktnom prenosu” demonstracije moci drzave, moci njenih vodecih ljudi, demonstraciju “ malog coveka” . Jer, ako je, na kraju krajeva ko kriv to je taj MALI COVEK.

  9. ZEMLJA KOJA JE NASTALA OD LOPOVA, SECIKESA I UBICA DELI MORALNA NAČELA.ONI SU SMRT ZA DEMOKRATIJU.

  10. Djokovic je, prosto, previse zinuo. Srbovanje, antivakseraj i generalna nekompetencija vanspotskih tema. Recju, covek koji ne pleni…

  11. Ne bi me iznenadilo da zalbu na ovu odluku pisao Vucic..jer umesto da se ovaj jad i cemer po Srbiji bavi inflacijom,plate i slobode..mlate slamu oko milionera “ koji jede supu od prekjuce“ u logoru sa razbojnicima i ubicama..

  12. Australijska država je pravna država i njihovi funkcioneri se pridržavaju svih zakonskih normi. Pa tako tražilac azila čeka na odluku 9 godina, živi u sobi u kojoj se prozori ne mogu otvoriti. Ne znam da li australijski zakon poznaje institut sudjenja u razumnom roku ili je u Australiji razuman rok 9 i više godina!!!Pre dolaska u tzv hotel, izbeglice su bile zatvorene u izbegličkom kampu pod veoma lošim uslovima, o kojima australijska javnost ne zna ništa ili ih nije briga za to. I na kraju i u australijskoj pravnoj državi mediji objavljuju odluke ministara pre nego što je druga zainteresovana strana imala saznanja o odluci koju je ministar doneo.

  13. Оcigledno se da se znacaj ovakve odluke pojaca posegnulo i za simbolikom jer je Djokovic u pritvoru proveo pravoslavni Badnji dan i Bozic a odluka ministra je dosla upravo na pravoslavnu po julijanskom kalendaru (kako je neki ovde svojataju srpsku) novu godinu. Nista se u prirodi i drustvu ne dogadja slucajno vec po zakonitostima. Na ovakvu zakonitost se s obzirom na najave i ocekivanja trebalo spremati ne u Melburnu vec u Beogradu ukoliko se zelelo ucesce na AO bez ovoliko maltretiranja i ponizavanja. U svakom slucaju gafovi sa terminina testova i ponasanje u periodu izolacije ne spadaju u te vrlo ozbiljne sveobuhvatne pripreme jer vise nije „goli“ sport u pitanju i to je trebalo da primi k znanju Djokovicev basnoslovno placeni prateci tim. A on licno da je u ovom momentu i globalnoj fazi u Australiji persona non grata. Bice jos prilika za 21.grand slem a sto se njegove familije tice i za devizni priliv ali ponavljam – pripreme za naredene turnire treba sveobuhvatno ozbiljnije odraditi.

  14. Ovo se dešava kada pokušavaš da pređeš ozbiljnu državu.To nije Srbije gde sve može.

  15. Od srca želim da se Novak izbori i ostane da igra na turniru. I naravno da pobedi. Toliko zlobe, politike, mržnje prema njemu, počevši od političara, njegovih kolega, sportista, do naših ljudi, koji baš vole da komšiji crkne krava, čak i kad im ta krava daje mleko, još ne videh. . A i vi novinari niste ništa bolji, jer kad god je pozitivan komentar za Novaka, brže bolje ga obrišete. Odnosno ne objavite. Zato što nije vakcinisan? Samo pitam? Pravo na izbor, gospodo!!!!

  16. Nije li najreleventniji pregled na licu mesta, tu je im čovek. Ako nije pozitivan sve drugo su spekulacije, manipulacije i treće namere. Inače, tužno je i zastrašujuće koliko nestručnih i bestidnih komentara ima.

  17. Novak Djokovic bi trebao sam, ako ima imalo dostojanstva, da napusti Australiju. Uhvatice taj 21. gren slem kad tad.

  18. Novace, molim te samo se spakuj se, izvini se za nastalu situaciju sto se tvog dela tice a ovi drugi kako hoce, i vrati se kuci. Tako ces zavrsiti ovu situaciju sa najmanjom mogucom stetom po sebe i vecina naroda ce te razumeti i biti uz tebe. Sve drugo, pa cak i eventualna pobeda na novom rocistu (cisto sumnjam) bila bi Pirova pbeda. Novim sudjenjem rizikujes sve bez obzira na ishod. Nadam se ovom ishodu i da nas Balkanski inat nema primat u tvojoj odluci. Ti si jedan od najvecih svih vremena, ne dozvoli da ti ova situacija to oduzme. Inace se ne oglasavam nigde ali ovaj put pravim izuzetak jer te izuzetno cijenim kao sportistu a jos vise kao coveka. Molim te….. Tvoj iskreni navijac i pstovalac.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.