Avermet: Ne poredite me sa Novakom 1EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Belgijski biciklista primio je dve doze vakcine protiv koronavirusa, za razliku od srpskog tenisera, ali su ga španski mediji anatemisali zbog odlaganja buster doze.

„Da se nisam razboleo, primio bih tu vakcinu davno. Inače sam za vakcinaciju. Ne bih da neko misli da sam neka vrsta Novaka Đokovića“, uzvartio je Greg Van Avermet na pisanje El Espanjola da je „Đoković biciklizma“.

Onda je objasnio zašto još nije primio treću turu cepiva na kovid 19, odnosno koliko mu je prethodna imunizacija, smatra, nanela štete u drugom delu sezone.

„Nije išlo kako sam želeo, posebno taj drugi deo sezone. Za to krivim vakcinaciju. Otkako sam primio tu drugu dozu, nisam bio na svom nivou. Morate da imate dobar tajming za to, a ja sam to uradio pred Dofine, posle teškog perioda treninga i pre teške trke. To nije bila dobra ideja. Moje telo se borilo protiv nečega“, tvrdi ovaj sportista.

Rezultati kažu da je Avermet bio najbolji tokom proleća, da bi mu posle opadala forma, pa se u septembru nije našao u nacionalnom timu za Svetsko prvenstvo.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari