Bahar pred klupom klonule izraelske reprezentacije, Zvezda iščekuje rasplet 1Foto: Dragan Karadarevic/Starsport

Ispunjen je prvi preduslov da bivši trener Crvene zvezde Izraelac Barak Bahar (44) postane selektor fudbalske reprezentacije svoje zemlje.

Menadžer reprezentacije Josi Benajun, čija je želja bio Roni Levi na klupi, nije dobio novi ugovor posle neuspeha državnog tima u plej-ofu u Ligi nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun-14. jul).

Odluku o novom selektoru donose predsednik Fudbalskog saveza Izraela Moše Zuares i potpredsednik Moran Meiri.

Em je njihova isključiva želja Bahar, em je Meiri njegov advokat, koji ga zastupa i u tužbi pred Svetskom fudbalskom federacijom (FIFA) protiv crveno-belih jer drži da s njima ima neraščišćene račune.

Izraelski portal „Sport 5“ navodi da bi Fudbalski savez da što pre obavi zvaničan razgovor sa Baharom, a neformlane priče su već završene.

Skreće se pažnja i da bi dovođenjem Bahara za selektora finansijsku korist imala i Zvezda, koja mora da plaća bivšeg trenera dok on ne pronađe novi angažman.

To, međutim, ne znači da bi srpski šampion bio bez finansijskih obaveza prema njemu i zatim, ali o kojoj je sumi reč i kakva će biti dinamika isplate odluku će doneti sudski organi FIFA.

Prema navodima portala „Sport 5“, Bahar zahteva četvorogodinji ugovor i da mu stručni štab bude isti kao na Marakani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari