Gruzija i Poljska posle penala, a Ukrajina nakon preokreta postali poslednji učesnici Evropskog prvenstva 1EPA-EFE/DAVID MDZINARISHVILI

Posle penal ruleta tužni su ostali Grci i Velšani, dok će Islanđani dugo pamtiti Mihaila Mudrika.

Večeras su dobijena poslednja tri učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Prvi su na megdan izašli Gruzini i Grci u Tbilisiju. Suštiniski veoma loš meč završen je bez datog gola u regularnih 90 i dodatnih 30 minuta.

Defanzivac Mavropanos imao je odličnu šansu u produžetku ali je njegov udarac glaovm završio na prečki. I domaćin je mogao do gola, međutim Vlahodimos je bio na nivou težine zadatka.

Pristupilo se izvođenju penala i odmah na početku kapiten Grčke Bakasetas bio je neprecizan. Mikudadze mu se revanširao u trećoj seriji, međutim kada je bilo najvažnije u poslednjeoj je precizan bio Kvekveškiri dok je Jorgos Jakumakis ostavio sovje siagrače u neverici (4:2).

Gruzija se tako prvi put od postojanja plasirala na kontinentalni šampionat, a u grupi F igraće sa Portugalom, Turskom i Češkom.

Ukrajina je protiv Islanda uspela da napravi preokret. Islanđani su poveli u 30. minutu pogotkom Alberta Gudmundsona, međutim domaćin je u nastavku vezao dva gola.

Prvo je izjednačio Viktor Cigankov, da bi konačnih 2:1 postavio Mihailo Mudrik u 84. minutu.

Ukrajina će na kontinentalnom šampionatu biti u grupi E sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Poslednji učesnik postala je Poljska, takođe nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što je meč u Velsu završen bez golova.

Tragičarom se ispostavio Daniel Džejms kojem je Vojček Ščesni odbranio udarac bukvalno u poslednjoj seriji posle koje je usledio veliko slavlje Poljaka, koji su, suštinski, odigrali izuzetno loš meč, faktički bez udarca na protivnički gol.

Oni će igrati u grupi D sa Holandijom, Austrijom i Francuskom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari