Najbolja moguća poruka za selektora Srbije: Slovenija razbila Ronaldov Portugal 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

I dok su fudbaleri Srbije odigrali dve loše prijateljske utakmice, konkurent u grupi na Evropskom prvenstvu impresionirao je domaću javnost.

Mnogo toga nije valjalo u igri reprezentacije Srbije protiv Rusije (0:4) i Kipra (1:0).

Na momente je igra delovala toliko negledljivo da se postavljalo pitanje smisla odigravanja prijateljskih mečeva u martu sa pristupom, kvalitetom i načinom igre pulena selektora Dragana Stojkovića.

I dok je popularni Piksi pokušavao da ostavi javnost u miru i spokoju večeras je mogao da se uveri u snagu slovenačke reprezentacije koja je unapred proglašena za autsajdera u grupi sa Srbijom, Engleskom i Danskom.

Izabranici Boštjana Cesara (selektor Matijaž Kek bio odsutan zbog privatnih problema) namerili su se na snažni Portugal sa Kristijanom Ronaldom kao predvodnikom, pokazavši jasnu umešnost i spretnost u samoj egzekuciji.

Jeste Portugal imao veći posed lopte (62%) i više pokušaja na gol, ali je Slovenija bila daleko konkrentija i umešnija.

U formaciji 4-4-2 sa Šeškom i Šporarom kao najisturenijima domaćin je golove postigao u veoma kratkom vremenskom razmaku krajem drugog poluvremena.

Prvo je Adam Gnezda Cerin na asistenciju Benjamina Šeška matirao Dijoga Kostu, a samo osam minuta kasnije, tačnije u 80. Timi Elsnik je postavio konačan rezultat.

Fudbaleru ljubljanske Olimpije asistirao je Petar Stojanović, nekada bek, a večeras desno krilo u reprezentaciji Slovenije.

Pokazao je domaćin u Stožicama da je disciplinovan, uigran i taktički dovoljno potkovan da prekine seriju Portugalije od 11 uzastopnih trijumfa.

Jaka Bijol i Miha Blažić odlično su funkcionisali kao štoperski tandem, toliko dobro da se Kristijano Ronaldo nije video na terenu više od sat vremena.

Nisu ga striktno markirali, više su branili prostor što je Portugalcu otežavalo nameru da dođe do izražaja.

Imao je i Portugal svojih prilika; Žoao Feliks je pogodio stativu dok je odlično izveden slobodnjak Ronalda ukritio Jan Oblak.

Ipak, prema prikazanom deluje da će reprerzentacija Srbije u Nemačkoj morati da najozbiljnije shvati Sloveniju i da studiozno izanalizira igru Šeška i saigrača.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari