Bajčetićev prvenac za dva minuta na terenu, pobeda Liverpula 1Foto: EPA-EFE/Tim Keeton EDITORIAL USE ONLY.

Mladi Srbin Stefan Bajčetić, sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Srđana, ubeležio tek drugi nastup za Liverpul, a posle samo dva minuta provedena na terenu postigao i pogodak.

Liverpulu je prijala pauza zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Redsi su slavili na “Boksing dej” protiv Aston Vile, posle vrlo dobrog prvog i dosta lošijeg drugog poluvremena – 3:1, i prvi put od početka sezone vezali su tri pobede. Prethodne dve ostvarili su pre pauze, protiv Sautemptona i Totenhema, piše Sport Klub.

Odlično je počeo meč na “Vila parku” za ekipu Jirgena Klopa, poveli su bukvalno posle prve šanse, u petom minutu na dodavanje Robertsona odlično je reagovao Mohamed Salah. Egipćanin je učestvovao i kod drugog gola Liverpula, u 37. minutu je učinio najbolje moguće u tom trenutku, vratio je loptu ka petercu, a tamo je Van Dajk preciznim udarcem savladao Alisona.

Imala je između ta dva pogotka Vila nekoliko dobrih prilika, najbolju preko Bejlija u 14. minutu, ali je tada Alison bio na visini zadatka. Krenuo je domaćin prilično agresivno od starta drugog poluvremena, odmah i postigao gol posle prelepe akcije, ali se ispostavilo da je Votkins u 46. minutu bio u ofsajd poziciji, posle reakcije iz VAR sobe pogodak je opravdano poništen.

Ni to nije poljuljalo ekipu Unaja Emerija, koja je preko Votkinsa u 59. minutu uspela da postigne gol i da se vrati u meč, asistent u toj situaciji bio je Daglas Luiz. Napadala je Vila, ali je Liverpul čekao i dočekao zicer iz kontranapada, Salah je u 76. minutu sjajnim pasom preko pola terena “izbacio” Nunjeza, koji je ostao oči u oči sa golmanom Olsenom, ali je bio neprecizan sa 17 metara.

I pored činjenice da njegov tim nije obezbedio trijumf, Klop je u 79. minutu na teren poslao mladog Stefana Bajčetića, koji je samo minut kasnije postigao gol. Upravo je mladi Srbin, koji ima i španski pasoš, presekao napad Vile, pokrenuo i na sjajan način završio akciju.

Liverpul se probio na šestu poziciju, sada sa pet bodova manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, 12 zaostatka u odnosu na lidera, ekipu Arsenala. Aston Vila je ostala na 12. poziciji.

Top jači od čekića: Preokret Arsenala protiv Vest Hema

Fudbaleri Arsenala bili su bolji od ekipe Vest Hem Junajteda u poslednjem meču današnjeg programa 17. kola Premijer lige.

Popularne Tobdžije i Čekićari goleadom su zatvorili Boksing dej. Mali londonski derbi na stadionu Emirejts završen je rezultatom 3:1.

Na kraju očekivan ishod, iako meč nije krenuo dobro po domaći tim.

Počelo je poništenim golom Sake u petom minutu zbog ofsajda. Arsenal je nastavio sa napadima, ali i neefikasnom igrom. Osetilo se u tom periodu odsustvo povređenog golgetera Brazilca Gabrijela Žezusa kome je na Svetskom prvenstvu u Kataru stradalo koleno.

Statistika nakon prvog poluvremena bila je potpuno na strani domaćeg tima, od poseda lopte 72:28 do udaraca na gol (6:3), ali je rezultat glasio 0:1.

Strelac jedinog gola bio je Alžirac Mohamed Said Benrahma u 27. minutu iz jedanesterca. Prethodno je u šesanestercu Arsenala oboren Džarod Boven.

Mogao je i Arsenal do gola iz penala u prvom poluvremenu, ali je nakon VAR provere utvrđeno da je Arona Kosvela lopta udarila u lice, ne u ruke.

Preokret je usledio u uvodnim minutama drugog poluvremena.

Arsenal je imao mnogo više od igre, ali je izjednačio pomalo slučajno. Kapiten Edegard je šutirao na gol Vest Hema, loše je zahvatio loptu, ali se ona pretvorila u idealnu asistenciju – Bakajo Saka se odjednom našao sam ispred golmana Fabijanskog i bez muke poslao loptu u nebranjeni deo mreže – 1:1 u 53. minutu.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:1. Gol je postigao Brazilac Gabrijel Martineli, a asistent Švajcarac Granit Džaka.

Konačan rezultat postavo je Edi Nketija u 69. minutu, sjajno se okrenuo oko Kerara nakon što ga je proigrao Edegard i pogodio sam ugao gola gostiju.

Arsenal je nastavio sjajan niz, ovo im je bila deseta uzastopna pobeda na domaćem terenu računajući i tri utakmice sa Emirejtsa iz finiša prošle sezone, piše Sport Klub.

Londonske Tobdžije su nakon 13-te pobede u 15 utakmica prve na tabeli sa 40 bodova, slede Njukasl 33, Mančester Siti 32, Totenhem 30, Mančester Junajted 26, Liverpul 25 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari