Bajer i Atalanta u finalu Lige Evrope: Nemci izbegli prvi poraz u sezoni, tim iz Bergama izbacio još jednog velikana 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Fudbaleri Bajera i Atalante igraće u finalu Lige Evrope, pošto je u revanš mečevima polufinala tim iz Leverkuzena eliminisao Romu, dok je ekipa iz Bergama u dvomeču bio bolji od Olimpika iz Marseja.

Novi šampioni Bundes lige su u duelu sa Rimljanima na svom stadionu odigrali nerešeno 2:2 (0:1), ali će igrati u duelu za trofej zahvaljujući pobedi u prvom meču (2:0), a Atalanta je, posle 1:1 u Francuskoj, na svom stadionu trijumfovala rezultatom 3:0 (1:0).

Roma je vodila sa 2:0 golovima iz penala u 43. i 66. minutu, ali je u 82. minutu Manćini pogodio sopstvenu mrežu, da bi Stanišić u sedmom minutu produžetka postigao izjednačujući pogodak, kojim je njegov tim izbegao prvi poraz u ovoj sezoni.

Atalanta, koja je u četvrtfinalu eliminisala Liverpul, najvećeg favorita takmičenja, je do pobede došla golovima Lukmana u 30, Ruđerija u 52. i Turea u 95. minutu.

Bajer i Atalanta u finalu Lige Evrope: Nemci izbegli prvi poraz u sezoni, tim iz Bergama izbacio još jednog velikana 2
Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Iako je Roma bila u minusu od dva gola posle duela na „Olimpiku“ od prvog minuta revanša na „Baj areni“ tim iz Leverkuzena je preuzeo inicijativu i stvarao šanse.

Samo zahvaljujući Svilaru i njegovim sjajnim odbranama, Inkapije, Hofman i Grimaldo nisu uspeli da već posle pola sata reše pitanje pobednika.

Propuštene prilike unele su nervozu u igru domaćina, a kazna je stigla dva minuta pre odmora kada je sudija Makeli dosudio penal za goste, koji je iskoristio Paredes.

I u nastavku se igralo kao i u prvom delu, domaći su propuštali prilike, a Roma je dobila još jedan poklon penal jer je posle jednog kornera lopta pogodila u ruku Hložeka.

Paredes je ponovo bio precizan i činilo se da su Rimljani na korak do senzacije.

Ipak, osam minuta pre kraja regularnog toka meča Manćini je pogodio svoj gol nakon što ga je lopta pogodila u glavu, da bi u poslednjim trenucima Stanišić izjednačio i produžio niz od 49 utakmica bez poraza Bajera u ovoj sezoni.

Atalanta se plasirala u svoje prvo UEFA finale bez puno neizvesnosti i drame.

Domaći su iskoristili činjenicu da Marsej ove sezone igra očajno u gostima i da je samo tri puta izbegao poraz van svog grada, napali od starta meča i lako stigli do trijumfa.

Finalna utakmica igra se 22. maja na stadionu „Aviva“ u Dablinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari