Bajern iz Minhena zainteresovan za Martina Zubimendija 1Foto: EPA-EFE/David Borrat

Trener Real Sosijedada Imanol Alguasil je pre nekoliko nedelja izgovorio frazu koja se pokazala kao sasvim tačna.

– Pola Evrope želi da u svoje redove dovede Martina Zubimendija – izjavio je on tada.

Novi kandidat koji je stao u red za sjajnog veznog fudbalera je minhenski Bajern, koji ga, prema pisanju Bilda, smatra prioritetom za zimski prelazni rok.

Bavarski klub ima u svom timu Džošuu Kimiha, ali su ovog leta u veznom redu želeli da mu pridodaju i Portugalca iz Fulama Žoaa Palinju, međutim u toj nameri nisu uspeli.

Sada su „bacili oko“ na Zubimendija koji je već izjavio da želi da igra ove sezone za Real Sosijedad, tim koji nosi u svom srcu, i baš zato je pre nekoliko meseci obnovio vernost baskijskom klubu do 2028. godine, zadržavajući otkupnu klauzulu od 60 miliona evra, piše Mundo Deportivo.

Nije tajna da Zubimendija prate najveći klubovi u Engleskoj, a odavno je poznato da ga Barselona žarko želi u svojim redovima.

Uz to treba napomenuti da je Atletiko iz Madrida dao ponudu za njega ovog leta, a sada se u priču uključio i Bajern iz Minhena.

Ipak nije nemoguće da Zubimendi na kraju završi u Realu, klubu sa kojim Baskijci imaju tradicionalnu dobru saradnju počevši od kupovine Ćabija Alonsa i Asijera Iljaramedija, pa sve do prodaje Take Kuba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari