Bajern već čeka rivala 1Foto: EPA-EFE/ MAURIZIO BRAMBATTI

Ako se posle tri od četiri večeri osmine finala fudbalske Lige šampiona može za neki tim reći da je praktično obezbedio ostanak u trci za evropsku krunu onda je to Bajern, jer Lacio nije kapaciteta jedne Barselone pa da može da se nada kako će u revanšu anulirati 1:4 sa svog terena, kolika je bila prednost Pari Sen Žermena u duelu sa španskom ekipom.

Naravno, u nemačkom klubu ne računaju da su završili posao, pa je takva, smirena  i izjava trenera prošlosezonskog osvajača LŠ iz Minhena.

– I ova utakmica je pokazala koliko je Liga šampiona jedno posebno i inspirativno takmičenje. Posebno za igrače. Sa maksimalnom pripravnošću smo otišli u Rim, to je donelo rešenost svakoga od njih da pruži svoju najbolju partiju, a kada je tako onda uspemo u svemu što smo zamislili. Želeli smo da pritisnemo visoko Lacio, da uzmemo loptu, stvaramo šanse… Plan je ostvaren i svi smo zbog toga presrećni, mada svesni da je ostalo još 90 minuta da kažemo da je posao obavljen – navodi Hans Flik, koji je našao način da izabranicima izbije iz glave loše perfomanse u poslednjih par kola Bundeslige, a stara golgeterska kajla Levandovski, najmlađi Bajernov strelac u evro kupovima Džamal Musijala i vešti Leroj Sane, uz pomoć domaćinovog defanzivca Aćerbija, to pretvorili u goleadu na „Olimpiku“.

Njegovom kolegi Simoneu Inzagiju nije bilo puno do priče posle košmarne utakmice u „večnom gradu“.

– Bajern je evropski i svetski šampion, verovatno jedna od najboljih ekipa na planeti u poslednjih nekoliko godina. Našim greškama smo im samo olakšali da to još jednom pokažu – jasno je italijanskom stručnjaku da nema „protivotrov“ za branioca trona, te da se u revanšu može nadati samo što časnijem ispadanju.

Zato bi drugi dvomeč mogao imati uzbudljiviji nastavak, s obzirom da Čelsijevih  1:0 na strani nisu nenadoknadiv minus. Pogotovo ne za redovnog učesnika LŠ i lidera španskog prvenstva – Atletiko.

– Otvoriti odbranu Atletika je jedan od najtežih izazova u fudbalu poslednjih godina. Nismo im dozvolili da „dišu“ i prete nam iz kontranapada, za šta smo nagrađeni tim jednim, ali veoma vrednim golom. Naravno, ništa još nije gotovo – reči su trenera Čelsija Tomasa Tuhela.

I Dijego Simenone zna da njegovoj ekipi tek predstoji teži i neizvesniji deo dvoboja sa naoštrenim rivalom iz Engleske.

– Obe ekipe su jako naporno radile tokom meča, pa je bilo malo šansi za gol, s tim što su oni tu jednu uspeli da iskoriste. Ostaje nam da još više zategnemo defanzivu u drugih 90 minuta i, naravno, budemo konkretniji i opasniji u napadu – svestan je dugogodišnji trener madridskog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari