Balkanci "zapržili čorbu" u Fenerbahčeu i to sve zbog Srbina 1StarSport

Dušan Tadić i Edin Džeko lobiraju da Zoran Bata Mirković pojača stručni štab turskog velikana.

Mediji u Turskoj izveštavaju da je prvi čovek Fenera ponudio šefu struke Kartalu da Zoran Mirković postane jedan od njegovih najbližih saradnika.

Navodno, na takvu ideju su došli Dušan Tadić i Edin Džeko o čijem su nezadovoljstvu, zbog načina na koji Kartal vodi ekipu, domaći mediji još ranije pisali.

Fener je u veoma teškoj poziciji kada je u pitanju borbra za titulu pravaka Turske. Galatasaraj kao lider ima šest bodova prednosti na tri kola pre kraja šampionata i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih Tadić i Džeko žele da iniciraju promene u stručnom štabu.

Njih dvojica su u razgovoru sa Alijem Kočom, prvim čovekom SD Fenerbahče, istakli da bi trenerski štab trebalo pojačati nekadašnjim igračem Partizana, Juvantusa, Atalante i samog Fenera kako bi bila bolja komunikacija sa fudbalerima koji dolaze iz regiona Balkana.

Naravno, Bata Mirković je predložen jer je od 2000. do 2003. nastupao za Fenerbahče sa kojim je osovjio domaću titulu.

Kartalu se takva ideja nije dopala, naprotiv. Osetio se uvređenim, pogotovo jer nije bio upoznat sa tokom razgovora između predsendika kluba i fudbalera.

Imao je osećaj da su mu  igrači radili iza leđa, što je samo pogoršalo njegove odnose da Tadićem i Džekom.

Oni su još ranije bili u određenoj meri narušeni, iz perioda kada su turski mediji pisali o tome da su njih dvojica nezadovoljni radom šefa struke i da su tada zapretili da će na leto napustiti ekipu ukoliko Kartal ostane na aktuelnoj poziciji.

Tadić je sličan manir pokazao i u Ajaksu., Pre nego što je napustio klub i prešao u Fener, javno je kritikovao upravu kluba, samu struku, kao i transfer politiku.

Čini se da je ovoga puta preterao u slobodi razmišljanja i delovanja, pod uslovom da su pisanja turskih medija tačna.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari