"Balon" je plan B 1Foto: EPA/ DANIEL DEL ZENNARO

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, pred početak nove sezone izjavio je da ako ne bude sve išlo kao što svi očekuju i priželjkuju, odnosno ako se situacija sa virusom korona pogorša, Evroliga ima spreman rezervni plan. 

„Imamo plan B, ali naš plan A nam se više sviđa. U trenutnom okruženju teško je doneti odluke koje bi odgovarale svima, jer neki klubovi igraju sa navijačima, neki pred praznim tribinama. Bilo kako bilo, ali mi smo spremni na sve. Imamo niz rezervisanih dvorana u kojima mogu da se odigraju utakmice, a postoji i nekoliko opcija rasporeda ukoliko mečevi budu morali da se otkažu. Može da se dogodi i da se delegirane sudije promene u poslednji čas“, rekao je Bertomeu u razgovoru sa ruskim medijima.

S obzirom da prošla sezona nije završena što je donelo mnogo problema i u finansijskom, ali i takmičarskom smislu, zvuči ultimativno da bi ova morala da se odigra do kraja, po uzoru na mnoga druga takmičenja koja su za to našla rešenja.

„Mislim da ćemo ove sezone svi videti neke stvari koje nismo prethodnih sezona. Ako situacija postane apsolutno kritična, spremni smo da završimo sezonu u „balonu“. Na takav scenario smo bili spremni i proteklog proleća, u maju, ali glavni razlog zašto se to nije dogodilo bila je nemogućnost timova da se kreću između zemalja zbog problema sa avio saobraćajem. Spremni smo na najgore, iako se nadamo najboljem“, rekao je Bertomeu.

On je prokomentarisao i pisanja medija da je cilj Evrolige zatvoreni format sa 24 ekipe.

„Nikada nisam pričao da je želja da liga ima 24 tima. Želimo da proširimo naš biznis. Zato ćemo prihvatiti licence ASVEL-a i Bajerna. Jasno je da su Francuska i Nemačka dva važna tržišta i da oba tima napreduju i na terenu i finansijski kao što smo očekivali. Zato su oni najbolji kandidati. Očekujemo možda uskoro i nove ekipe iz Francuske, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, što je još jedno veoma važno tržište za našu budućnost“, zaključio je Bertomeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari