Barać promovisan kao novi trener Mege: Ambicije su nam se poklopile 1foto: (Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović)

Posle dvogodišnjeg mandata u Megi, Vladimir Jovanović odlučio je da karijeru nastavi na nekom drugom mestu a da poziciju šefa struke Mege, ispostaviće se, ustupi Marku Baraću, mladom, 33-godišnjem treneru.

Barać je sa Megom potpisao dvogodišnji ugovor. U svom sturčnom štabu angažovao je nova lica: Đorđa Ilića i Tomislava Tomovića, koji se Megi priključio nakon višegodišnjeg iskustva rada u Kini.

Doskorašnji prvi pomoćnik Jovanovića, Vule Avdalović postao je šef struke OKK Beograda, praktično filijale Mege u Košarkaškoj ligi Srbije, što je razlog njegovog odlaska iz trenerskog sastava „ljubičastih“.

„Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga se zahvaljujem na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi. Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti. S nestrpljenjem očekujem početak priprema na novu sezonu“, poručio je Barać, obajsnivši zašto se opredelio da prihvati poziv Mege.

Goran Ćakić, generalni menadžer Mege, poželeo je puno uspeha u radu novom treneru.

„U ime Mege i u svoje lično ime poželeo bih srdačnu dobrodošlicu našem novom šefu stručnog štaba Marku Baraću. Sistem rada, planovi i ambicije nam se poklapaju i uveren sam da ćemo imati uspešnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo. Klub će se sa svoje strane, kao i uvek do sada, potruditi da obezbedi maksimalne uslove za rad i napredak mladih igrača, kako bi svi zajedno nastavili da rastemo na našem prepoznatljivom putu.“

Barać, iako mlad, ima bogato trenersko iskustvo. Radio je prvo u mlađim selekcijama Superfunda i Crvene zvezde i to sa svega dvadesetak godina.

Sa svega 24 postao je šef struke italijanske Ortone. Nakon iskustva na Apeninima, bio je pomoćnik u stručnom štabu poljskog Čarni Slupska.

Od decembra 2016. godine do juna 2018.  bio je glavni trener Torlaka, a potom jednu sezonu i trener Mladosti Zemun, dok je prethodne tri godine bio pomoćni trener Igokee.

U prethodnom periodu je u više navrata bio pomoćni trener mlađih nacionalnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio bronzu na U18 Evropskom prvenstvu 2012. godine, srebro na U19 Svetskom kupu 2013. godine i bronzu na U20 Evrobasketu 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari