Barak Bahar prvi put pred novinarima posle zadržavanja od strane Delija: Ne odustajem lako, nikad se ne bojim 1Foto: Pedja Milosavljevic)

Barak Bahar je potvrdio da se na konferenciji posle meča Crvena zvezda – TSC nije pojavio zato što je razgovarao sa navijačima crveno-belih.

– Znam da ste bili razočarani što nisam došao na konferenciju za novinare posle utakmice protiv TSC-a. Razlog je jednostavan, navijači su želeli da razogavaraju sa mnom i igračima posle utakmice. Ukazao sam im poštovanje, nakon toga sam seo i razgovarao sa Upravom kluba. Pričao sam s upravom, osećam da imam punu podršku. Dao sam im odgovore na pitanja koje su želeli.
Nikad se ne bojim, uvek verujem u sebe. Ne bih govorio šta smo tačno pričali sa upravom, to je između nas.  Želeli su da čuju šta mislim o timu i činjenici da smo izgubili dosta bodova. Tražili su odgovore od mene i dobili su ih – rekao je Bahar.

Izraelac je potom u svoju odbranu istakao satistiku.

– U poslednje tri utakmice smo bili dominantni. Imali smo posed lopte protiv Javora 67 odsto, protiv IMT-a 62, protiv TSC-a 62″. Drugi parametar, kornera smo imali 9, 11 odnosno 15, a TSC na primer tri, protivnici ukupno 12. Šutevi u gol, protiv Javora 30, protiv IMT-a 23 i protiv TSC-a takođe 23, ukupno 76, a naši rivali 17. Što se tiče parametra očekivani golovi, odnosno koliko je to trebalo da bude, trebalo je da postignemo deset, a naš klub je mogao da primi 1,7 golova. Ovo pokazuje da treba da postižemo više od šest golova, a da primamo manje nego što je to do sada slučaj. Dakle, možete da kažete da su ovo samo brojevi i tu ste u pravu, najvažnija je tabela, gde je Crvena zvezda druga, sa šest bodova zaostatka. Verujem da uz mala prilagođavanja, ako zadržimo ovu statistiku, možemo da uradimo mnogo – dodao je Barak Bahar.

Izraelac je istakao da je „glavom sto odsto u Zvezdi“ bez obzira na dešavanja u njegovoj zemlji i to što brine za porodicu.

– Rekao bih i nekoliko rečenica o sebi. Moja zemlja krvari, to prouzrokuje mnogo bola. Nisam porodicu video više od mesec dana. Čuo sam da ljudi govore da moja glava nije ovde, ali stopostotno sam prisutan i ovde. Moram da donesem uspeh ovom klubu. Radimo 24 sata u nedelji sa svojim saradnicima, sedam dana u nedelji, znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima, upravi i svim ljudima.

Na pitanje da li je imao slična iskustva sa navijačima tokom karijere, trener Zvezde je potvrdno odgovorio.

– Imao sam slična iskustva u Ber Ševi i Makabiju. Razumem da navijači žele da dajemo 100 odsto. Rezultati nam ne idu prilog, potrebno je da budu bolji. Razgovor je trajao 40 minuta i razumeli smo šta je njihova želja – naglasio je Bahar.

Izraelac na kraju nije dao konkretan odgovor na pitanje da li može da obeća sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

– Naš cilj je da osvojimo titulu, ali ona se osvaja na kraju maja. Sada je naš cilj da budemo bolji, postižemo više golova, a primamo manje. Idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo videti – zaključio je Barak Bahar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari