Tužilaštvo traži od policije da ispita da li su navijači Zvezde bili nasilni prema Baharu i dvojici igrača u svlačionici 1foto EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita navode novinskog teksta pod nazivom “Delije držale bukvicu Baharu i igračima”, te da utvrdi da li su i koja lica – navijači, bila nasilna prema treneru Crvene zvezde Baraku Baharu i dvojici igrača u svlačionici, nakon utakmice između tog kluba i TSC, odigrane 1. novembra na stadionu „Rajko Mitić“, saznaje Nova.rs.

Kako Nova.rs piše, policija će pored ostalog, tražiti od igrača i trenera da se izjasne koliko dugo su bili zadržani od strane navijača, da li su tom prilikom prema njima vršili bilo koji oblik nasilja, fizički ih maltretirali, pretili i vikali na njih.

Na razgovor u policiju biće pozvano i ovlašćeno lice za bezbednost FК Crvena zvezda da se izjasni da li su navijači dobili dozvolu i od koga da uđu u svlačionice da bi se neposredno obratili igračima i treneru, te da li su ovlašćena lica iz kluba obavestila nadležne organe o pomenutom indicentu.

Ukoliko nisu, potrebno je da se izjasne iz kog razloga to nisu učinili, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Novu.

Prema pisanju tog portala, biće zatražen i zvaničan izveštaj o ovom događaju, ukoliko je isti sačinio FК Crvena zvezda i pribavljeni video snimci bezbednosnih kamera koje pokrivaju službene prostorije stadiona “Rajko Mitić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari