Delije verbalno maltretirale igrače sat vremena u svlačionici, uprava se plaši da će Bahar ili neki fudbaler slučaj prijaviti UEFA i FIFA 1Foto: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Fudbaleri i trener Crvene zvezde sinoć su duže od sat vremena bili praktično zatočeni u svlačionici gde su mimo svakog protokola morali da slušaju uvrede i pretnje huligana.

Sport klub je objavio da su delije „držale bukvicu igračima“ kako bi im pokazali koliko je delikatna situacija.

Huligani prema saznanju Danasa nisu nikome dozvoljavali da izađe iz svlačionice dok su im oko sat vremena „sipali“ uvrede i pretnje, „objašnjavajući“ da treba da znaju za koji klub igraju, da se za pare koje primaju očekuje da „lete“ po terenu, da su nedopustivi porazi i remiji u domaćem šampionatu, da im neće više toleriasti ovakvo igranje…

Trener Barak Bahar se zbog ovog neplaniranog zadržavanja juče nije obratio novinarima posle remija Crvene zvezde protiv TSC-a (1:1) u Superligi Srbije, zbog čega se zaostatak crveno-belih za Partizanom na tabeli povećao na šest bodova.

Uprava Crvene zvezde prema saznanju Danasa nije znala za plan huligana, a nezvanično se tvrdi da su delije iskoristile odsustvo i nepažnju direktora Zvezdana Terzića koji ovih dana ne stiže da u klubu vuče sve konce jer je rastrzan privatnim problemima (sinovi su mu privedeni zbog sumnje da su pretkuli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića).

Maltretiranje u svlačionici je prema nezvaničnim podacima najteže palo treneru Baraku Baharu koji je najavio da će slučaj prijaviti nadležnima u UEFA i FIFA, a od kluba je tražio da incident prijavi policiji. Izraelcu je ovih dana inače „kraći fitilj“ jer paralelno sa vođenjem Zvezde brine i o porodici koja se nalazi u Izraelu i koja je po njegovim rečima već jednom morala da beži od bombi Hamasa.

Odmah posle skandala alarmirani su čelnici Crvene zvezde koji su pokušali da umire trenera i objasne mu da kako je u Srbiji normalno da navijači maltretiraju fudbalere i trenera ako nisu zadovoljni rezultatima.

U strahu da situacija ne eskalira i ode na više fudbalske instance, uprava Zvezde je posle ponoći objavila saopštenje u kojem tvrdi da daje punu podršku (pre)skupo plaćenom treneru.

– UO FK Crvena zvezda je održao hitnu sednicu posle večerašnje utakmice i analizirao igre i rezultate u poslednjem periodu. Zaključak je da je evidentno da postoji kriza igre i kriza rezultata u poslednja dva meseca, ali da veruje da će igrači i trener Barak Bahar svojim radom i igrama u narednom periodu prevazići trenutnu krizu i dobrim rezultatima pokazati nesumnjiv kvalitet koji imaju – navodi se između ostalog u saopštenju Zvezde.

Iako je nervoza Bahara privremeno smirena, u upravi su i dalje nesigurni da li će neki od inostranih fudbalera prijviti slučaj. Zbog toga su pojedincima najavljeni sastanci, a do petka bi i sa izraelskim stručnjakom trebalo da razgovara i Zvezdan Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari