Barsa Mirotiću preti raskidom ugovora 1Ilustracija Nikola Mirotić foto Peđa Milosavljević Starsport

Fudbalski klub Barselona u ogromnim je finansijskim problemima.
Dugovanja prelaze milijardu evra, s tim u vezi rukovodstvo nastoji da svim plaćenijim igračima, bez obzira na sekciju, redukuje primanja kroz produžetak ugovora.
U košarkaškoj sekciji naišli su na problem u vidu odbijanja Nikole Mirotića, najboljeg igrača Barse, da se odrekne dela primanja.
Situacija je toliko loša da katalonski mediji pišu da je Barselona igraču zapretila raskidom saradnje.

Kako javlja radio Katalunja, pregovori Barselone i Mirotića u vezi sa smanjenjem plate zapali su u ćorsokak i problemi bi uoči početka sezone mogli samo da se prodube.

Barselona je ovog leta uspela da ispregovara nižu platu sa Aleksom Abrinesom i Korijem Higinsom, a odrekla se dobro plaćenih Adama Hange i Viktora Klavera kako bi se stvorio prostor za dolaske Najdžela Hejsa, Sertača Šanlija, Nikolasa Laprovitole i Rokasa Jokubaitisa za manje novca. S Mirotićem navodno razgovori idu dosta teško i u ovom trenutku su čak prekinuti.

Barselona je navodno još prošle nedelje pokušala da raskine ugovor s prvom zvezdom tima zbog “loših igara“, što je praktično bio samo pokušaj da se izvrši pritisak na Mirotića kako bi pristao na korekciju primanja.

Barseloni problem stvara Mirotićev ugovor koji je u septembru prošle godine produžen do 2025. godine.

Njegov prvi ugovor koji je potpisao na leto 2019. godine važio je na tri sezone, a ukupna vrednost mu je bila neverovatnih 30.000.000 dolara!

Bez opcije na još jednu godinu, koja je takođe postojala.

On je prošle sezone zaradio oko 4.000.000 dolara neto, a prema odredbama novog sporazuma, plata ima progresivan rast sve isteka.

Tako mu je za takmičarsku 2021/22 projektovana neto plata od 4.500.000 dolara.

U ovom trenutku Mirotić navodno i ne razmišlja o smanjenju plate, a katalonski mediji procenjuju da bi takva odluka mogla da ostavi posledice na poslovanje košarkaškog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari