Barselona i Bajern razmišljaju slično u pogledu izbora novog trenera 1Foto: EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Bajern i Barselona su se dali u potragu za trenerom za sledeću sezonu.

Prvo je Ćavi Ernandez najavio da će se 30. juna povući sa klupe katalonskog giganta, a zatim je nemački klub najavio da Tomas Tuhel neće nastaviti sa poslom kada se ova sezona završi.

Sa logičnim zakašnjenjem jer je Barsa ranije počela da analizira tržište trenera, ista imena se već čuju u Bajernu, počevši od Hansija Flika, preko Ćabija Alonsa i sada do Roberta de Zerbija.

Prema rečima novinara Skaja Florijana Pletenberga, trener italijanskog Brajtona je jedan od trenera o kome se interno govori u Bajernu kao mogućoj alternativi Ćabiju Alonsu.

Maks Eberl, sportski direktor Bajerna, ima veoma pozitivno mišljenje o Italijanu i ceni što u njegovom ugovoru sa engleskim klubom postoji klauzula o raskidu koja bi mogla da bude aktivirana na leto.

Bajern je, naravno, jasniji od Barselone oko imena idealnog kandidata za klupu, i u sportskom i u ekonomskom smislu. U pitanju je, očigledno, pomenuti Ćabi Alonso, koji je na čelu neporaženog lidera Bundeslige Bajera iz Leverkuzena, a koji je bio i bivši igrač bavarskog kluba, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Barsa je, sa druge strane, uslovljena komplikovanom ekonomskom situacijom kada je u pitanju finansijska ponuda koja bi zadovoljila trenera elitnog nivoa.

U tom smislu u katalonskoj prestonici veruju da bi pravi izbor bio upravo Roberto de Zerbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari