Barselona uzdrmana lošim rezultatima; Partizan bi mogao da iskoristi krizu u redovima Katalonaca 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U seriji su dobrih rezultata košarkaši Partizana; od poslednjih pet, dobili su četiri evroligaške utakmice, iskoristivši i nešto povoljniji raspored na startu sezone (4-4). Koliko su napredovali i kadri da pokažu potencijal težine plasmana u Top 8 moglo bi da se nasluti posle dva vezana, možda i najteža gostovanja španskim velikanima. Prvo je već sutra uveče, uzdrmanoj Barseloni (20.45).

U duplom kolu, crno-bele očekuju mečevi sa španskim velikanima. Barselona je veoma uzdrmana nakon vezanih poraza u Istanbulu protiv Efesa i u Badaloni. U nedelju je Huventud uspeo da nadoknadi minus sa poluvremena i time samo potvrdi lošu formu Katalonaca.

I pre gostovanja Efesu, Barsa je pokazivala jasne znake slabosti u igri; Fener je kod kuće dobila u poslednjim sekundama, jedva je i Đironu pobedila u Endesa ligi, a pritom je i ambijent u ekipi postao upitan.

U Istanbulu je Šarunas Jasikevičijus poslao Nikolu Kalinića u svlačionicu sredinom treće deonice. Pojedinci nalik Koriju Higinsu, Rokasu Jakubaitisu, Janu Veselom, Oskaru da Silvi igraju daleko ispod svojih mogućnosti.

Tome je sigurno kumovao i litvanski stručnjak koji svojim strogim metodama i upornošću koja se graniči sa trenerskom isključivošću sputava kvalitetne igrače da iskažu puni potencijal.

„Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno, koji se prilagođava protivniku, imaju dosta set akcija u napadu i uvek igraju na različiti način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je izuzetno kvalitetan“, analitičan je bio trener Obradović pred put u Barselonu.

Jasikevičijus je neko ko se trenerskom poslu učio radeći sa Obradovičem u Panatinaikosu.

Sklon je raznim taktičkim varijantama; ove sezone neretko forsira igru sa dvojicom centara u petorci, najčešće Tobijem i Šanlijem.

„To je ekipa koja sigurno ima najveće ambicije u Evroligi, ali to ne znači da ćemo mi da odemo i da ne probamo da odigramo ponovo najbolju moguću utakmicu… To je to, idemo i u ovom trenutku razmišljamo samo o Barseloni.“

Uprkos vezanim porazima, trener Partizana ne misli da je Barselona uzdrmana.

„Mislim da će igrati sa najvećom mogućom motivacijom, upravo iz tog razloga jer su izgubili dve utakmice zaredom, protiv Efesa i Huventuda. Španska liga je takva da nema lakih utakmica, tako da sigurno očekujem njihovu reakciju. Znam da će biti maksimalno motivisani protiv nas.“

Obradović je privanto vezan za Barselonu; u prestonici Katalonije ima kuću, leti dosta vremena provodi u Barsi, dok mu je Jasikevičijus prijatelj. Naravno, Veseli i Kalinić njegovi su nekadašnji igrači u Fenerbahčeu.

„Sve moji bivši igrači, počev od Šarunasa, mog velikog prijatelja, pa onda Nikole Kalinića i Jana Veselog. I inače imam dosta prijatelja u Barseloni, biće lepo videti ih“, rekao je Obradović.

Posle utakmice sa Barselonom, ekipa Partizana će u četvrtak gostovati Real Madridu u desetom kolu Evrolige, nakon čega ih u ponedeljak očekuje prvi večiti derbi u sezoni protiv Crvene zvezde, u okviru ABA lige.

„Mi znamo da je takva sedmica, ali u ovom trenutku razmišljamo samo o Barseloni. U utorak uveče ili u sredu jutro ćemo početi da razmišljamo o Realu. To ne znači da mi već nismo napravili skauting, ali u ovom trenutku nije neophodno pričati o Realu. Znamo da je takav program, to je to, šta da radimo… Naša obaveza je da damo sve od sebe u svakoj utakmici“, rekao je Obradović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari