3x3 Basketball Srbija medaljefoto EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 koja se vratila iz Tokija nakon što osvojene bronzane medalje, na aerodromu Nikola Tesla dočekana je uz ovacije prisutnih.

Dušan Domović nije bio prisutan jer je zbog klupskih obaveza otišao u Sjedinjene Američke Države.

Selektor Goran Vojkić rekao je da je Bulut otišao u Ameriku, gde će igrati u Big 3 ligi.

„On je zatvorio kompletan ciklus što se tiče reprezentativne karije. On je tu od prvog međunarodnog takmičenja, i osvojio je svaku medalju u nacionalnom dresu. Uz to, u avgustu puni 36 godina i pitanje je da li će mu organizam biti spreman za napor“, objasnio je Vojkić.

On je na konferenciji za medije rekao i da je srpski tim u basketu 3×3 zaslužio da igra finale sa Letonijom.

Najiskusniji basketaš Srbije Dejan Majstorović rekao je da je poraz od Rusije u polufinalnoj utakmici jedan od najtežih koje su doživeli u karijeri.

„Otišli smo tamo sa ciljem da uzmemo zlato,. Odigrali smo sjajnih sedam utakmica, a onda u polufinalu doživeli poraz kakav nikad ranije nismo doživeli. Ceo put sam razmišljao i nisam mogao da spavam, samo sam razmišljao o tome kako smo tako loše odigrali“, saopštio je Majstorović.

On je rekao da je ovo deseta, jubilarna medalja za Srbiju u basketu 3×3, a ujedno i najznačajnija.

„Mi smo bili ubeđeni da ćemo igrati finale i možda smo zbog toga i izgubili u polufinalu. Svakako, ovo je najznačajnija medalja koju smo dosad osvojili“, rekao je Majstorović.

Mihailo Vasić se zahvalio svima na podršci i dodao da je najvažnije da su nakon poraza od Rusije uspeli da se izdignu i odigraju odlično protiv Belgije.

„Polufinalna utakmica je svima nama verovatno jedna od top pet utakmica koje smo odigrali u karijeri, ali kasnije smo pokazali svoj karakter u utakmici za treće mesto“, istakao je Vasić.

Aleksandar Ratkov je objasnio da ostaje žal za zlatom, ali da će potruditi da na narednim Olimpijskim igrama poprave rezultat.

„Finale koje nismo igrali kvari kompletnu sliku u turniru. Na nama je da nastavimo da radimo i da odemo korak dalje, ako ne i dva koraka, za tri godine u Parizu. Nadams e da smo podstakli nove generacije da se trude, treniraju i da nas možda i zamene na ovom mestu“, rekao je Ratkov.

Ratkov je dodao i da su vremenske prilike u Japanu bile veoma teške i da su verovatno i promene termina uticale na umor koji su osećali.

Reprezentativci Srbije istakli su da kada su počinjali da treniraju nisu ni sanjali da će ostvariti ovakav uspeh, iako su maštali da će se jednog dana pojaviti na Olimpijskim igrama.

Ipak, u Tokiju su dobili i tu mogućnost jer je od ovih Olimpijskih igara basket 3×3 uvršten u takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari