Basketaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 1Foto: KSS

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 ostvarila je pobedu protiv Belgije, a potom doživela poraz od selekcije Ukrajine.

Nakon lake pobede protiv Belgijanaca u prvoj utakmici koju su basketaši Srbije odigrali na Evropskom prvenstvu, nije situacija bila bila tako jednostavna protiv selekcije Ukrajine.

Početak utakmice obeležio je mali broj poena, te je nakon jednog minuta igre rezultat na semaforu iznosio 1:0 u korist Srbije, a taj poen postigao je Mihajlo Vasić.

U narednih pola minuta basketaši Ukrajine vezali su četiri uzastopna poena i stekli blagu prednost od 4:1, ali je Vasić sa linije za slobodna bacanja uspeo da zadrži ekipu aktuelnih evropskih prvaka u igri pri rezultatu 4:3.

Ukrajinci su uspevali da zadrže prednost i u narednim minutima igre, da bi se Srbija šest minuta pred kraj utakmice približila na zaostatak od 10:9.

Miroslav Pašajlić ponovo je pokazao odličnu igru i postigao nekoliko važnih poena u trenucima kada je delovalo kao da će se ekipa Ukrajine rezultatski odvojiti.

Dobra igra na momente nije bila dovoljna ekipi Srbije da savlada raspoložene Ukrajince, koji su na kraju slavili rezultatom 21:17.

Basketaši Srbije takmičenje na Evropskom prvenstvu započeli pobedom nad Belgijom

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 savladala je selekciju Belgije u svojoj prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Parizu rezultatom 20:12.

Nakon što su prvog dana takmičenja bili slobodni, ovo je basketašima Srbije bila prva utakmica u Parizu, u kojoj su uspeli da lako dođu do pobede i opravdaju ulogu favorita.

Na Evropskom prvenstvu u Parizu reprezentaciju Srbije u basketu 3×3 predstavljaju Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Miroslav Pašajlić.

Utakmicu je otvorio najiskusniji basketaš Srbije Dejan Majstorović pogodivši dvojku nakon nekoliko grešaka srpske ekipe i to je trenutak u kome je ekipa Srbije počela da kontroliše igru ispod koša.

Mihajlo Vasić je postigao poen, da bi odmah potom Majstorović dodao i drugu dvojku za rezultat 5:1.

Nije Srbija bila dobra samo u napadu, već je igrala i čvrstu odbranu zahvaljujući kojoj su uspeli da „ukradu“ loptu Belgijancima nekoliko puta i realizuju poene.

Međutim, čvrsta odbrana je basketaše Srbije dovela i do problema sa faulovima, te su nakon tri minuta utakmice već imali pet ličnih grešaka.

Nije to uspelo da pokoleba osvajače bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su se odigrale pre mesec dana i aktuelne evropske šampione. Nastavili su u jakom ritmu do samog kraja utakmice.

Miroslav Pašajlić obeležio je drugi deo utakmice odigravši nekoliko dobrih odbrana nakon kojih je realizovao nekoliko zicera i šut za dva poena u prelomnom trenutku.

Prvog dana takmičenja basketaši Srbije bili su slobodni.

Srbija je branilac titule evropskog šampiona, koju je osvojila prvo u Bukureštu 2018. godine, a potom i u Debrecinu godinu dana kasnije.

Prethodne godine usled pandemije korona virusa Evropsko prvenstvo nije organizovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari