Baskonija podnela tužbu protiv Zvezdinog plejmejkera: Vildoza nam duguje dva miliona evra 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Baskonije Hosean Kereheta izjavio je da plejmejker Crvene zvezde Luka Vildoza duguje Baskijcima dva miliona dolara i da je španski klub podneo tužbu sudu protiv argentinskog košarkaša.

U intervjuu za „El Koreo“, koji je preneo specijalizovani košarkaški sajt „Basketnjuz“, Korea je napomenuo da uprkos tome što je spor u toku Baskonija ne može da spreči Vildozu da nastupa za Crvenu zvezdu.

Bivši klub od argentinskog igrača traži novčanu odštetu jer se po povratku u Evropu iz NBA lige nije vratio u Baskoniju, kako je bio obavezan kada je odlazio u najjaču košarkašku ligu na svetu.

„U svakom slučaju, to se rešava na sudu. Mi smo podneli tužbu, jer smo bezuspešno pokušali da se dva puta nagodimo i postignemo nekakav dogovor. Sada čekamo da se odredi datum suđenja“, rekao je predsednik ACB ligaša, a zatim dodao:

„Sve je jasno: postoji potpisan ugovor sa očiglednim uslovima. Nije moguće da potpišeš ugovor sa određenim uslovima da bih te pustio, a sada, pošto nisi zainteresovan, nećeš da platiš taj novac. A radi se o dva miliona evra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari