Bavarci i Lisice uvereni u preokret 1Foto: FoNet/ AP

Kada bi postojao evropski El klasiko, igrali bi ga Real Madrid i Bajern iz Minhena, dva tima koja su se do sada najviše puta srela u evropskim takmičenjima među klubovima na Starom kontinentu.

Večerašnji susret biće njihov 23. meč, u kome će Bavarci pokušati da trijumfuju na Santijago Bernabeu, što je ove sezone pošlo za rukom samo jednom timu. Iako Bajern juri zaostatak od 1:2 iz prethodne utakmice, Tomas Miler veruje da njegov tim može do polufinala.

– Idemo u Madrid svesni činjenice da ništa nije nemoguće…. Bez obzira na problem ili povrede sa kojima moramo da se borimo, uvek smo u stanju da izvedemo jak tim na teren – kazao je Miler za sajt Bundeslige.

U bavarski tim vratiće se Robert Levandovski, dok DŽerom Boateng i Mats Humels vrlo verovatno neće igrati. Ipak, Miler naglašava da je u fudbalu sve moguće.

– Znamo koliko ova utakmica može biti teška, ali i znamo kakve su naše šanse. Ako ih pobedimo sa 2:1 i onda budu penali… bićemo nadomak pobede. U fudbalu se sve dešava brzo… Ne treba nam čudo kakvo je Barselona izvela protiv Paris Sen Žermena – dodao je napadač Bajerna.

Da je Real iskoristio prednost igrača više u Minhenu tokom poslednjih pola sata utakmice, možda bi Bajern i bio u situaciji da juri veliki preokret. Junak u bavarskom timu kao mnogo puta ranije bio je golman Nojer, koji je uporno zaustavljao nalete rivala, mada nije mogao da spreči Ronalda da postigne dva pogotka i preokrene prednost koju je Bajern stegao golom Vidala u prvom poluvremenu.

– Prva utakmica ne rešava nikada ko će proći dalje. Igrali smo dobro. Verovatno smo mogli da postignemo još jedan ili dva gola, ali zadovoljni smo i ovim rezultatom – kazao je trener Reala Zinedin Zidan, koji po svoj prilici neće moći da računa na povređenog Gereta Bejla.

U drugoj večerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici Lester, koji poslednje dve nedelje predvodi Kreg Šekspir i koji ima svoje muke u Premijer ligi u borbi za opstanak, dočekuje Atletiko Madrid. Lisice su poražene u prvom meču minimalnim rezultatom posle penala koji je izveo Antoan Grizman, a Deni Drinkvoter nada se reprizi iz osmine finala kada je engleski klub preokrenuo zaostatak od 2:1 protiv Sevilje.

– Mislim da nam rezultat iz Madrida uliva samopouzdanje, to je samo 1:0, još uvek imamo šanse da prođemo dalje…. Znamo za šta smo sposobni… Nadamo se da će cela nacija navijati za nas jer smo jedini engleski tim koji je ostao u Ligi šampiona i iskoristićemo prednost domaćeg terena – kazao je Drinkvoter.

Sutra su na programu preostale dve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona u kojim će Barselona dočekati Juventus, a Monako Borusiju iz Dortmunda.

Parovi četvrtfinala

Real Madrid – Bajern (2:1)
Lester – Atletiko Madrid (0:1)

Sutra

Barselona – Juventus (0:3)
Monako – Borusija (3:2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari