Bavarci i protiv Atletika (4:0) pokazali zašto su šampioni Evrope 1Foto: Beta/AP/Matthias Schrader

Ako se po jutru dan poznaje, onda ćemo Bajern opet dugo gledati u Ligi šampiona. Ne samo što je pobedom započeo odbranu evropske krune nego je na svojoj pustoj „Alijanc areni“ zgromio Atletiko, čija se čuvena defanziva razbila u paramparčad u sudaru sa gol-mašinom iz Nemačke – 4:0 (2:0).

Da dominacija sastava Hans-Ditera Flika bude surovija, Robert Levandovski ovog puta nije završio među strelcima, niti je to morao kada su Kingli Koman (dva puta) Leon Gorecka i Korentin Toliso pokazali da ova generacija ima toliko raznovrsnu „municiju“ da rivali ne znaju odakle im sve preti opasnost.

Nisu ni Madriđani, a i kada su došli sebi i sve karte bacili na napad, ne bi li uhvatili slamku spasa, nije im se dalo da makar ublaže katastrofu, jer je primenom video tehnologije izbrisan gol Žoaa Feliksa. Za „šamar“ više potpuno nadigranim „jorgandžijama“.

I dok su Bavarci u velikom stilu zakoračili u novu Ligu šampiona, njen najčešći osvajač Real se propisno obrukao u duelu sa Šahtjorom, a Ukrajinci fantastičnom igrom u prvih 45 minuta, na terenu trening kampa „kraljevića“, priredili prvu senzaciju u elitnom takmičenju ove sezone – 2:3 (0:3).

Pogoci Tetea i Solomona, uz autogol Varana, samo su bili vrhunac dominacije ekipe iz Donjecka, bez sreće i mirnoće da još ubedljivijim slavljem pokaže da četa Zinedina Zidana nije slučajno „dala“ sva tri boda malom Kadizu u primeraškoj predigri sinoćnjeg susreta.

Šutevi u „centar mete“ Modrića i Vinisijusa samo su učinili rezultatski podnošljivijim poraz velikana, sa jalovim srpskim centarforom Lukom Jovićem u prvih 11, a naš sudija Srđan Jovanović je poništavanjem izjednačenja iz ofsajda samo dosuo so na ranu prekasno probuđenog tima sa „Santijago Bernabeua“.

Ipak, najzapaženiji i najponosniji Srbin večeras je bio trener moskovske Lokomotive Marko Nikolić, jer su njegovi izabranici, na strani, odigrali nerešeno sa Salcbugom (2:2) i tako mu ulepšali debi u odabranom fudbalskom društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari