Šahtjor pobedio Real u Madridu 1Foto: Beta/AP/Manu Fernandez

Fudbaleri Šahtjora pobedili su večeras u gostima Real Madrid sa 3:2, u prvom kolu Grupe B Lige šampiona.

Šahtjor je odigrao sjajno prvo poluvreme, a nerešiva enigma za Real bio je Brazilac Tete koji je i doveo gostujući tim u vodjstvo u u 29. minutu. Nakon prodora Viktora Kornijenka, lopta se stigla do Tetea koji bio precuzan sa 14 metara.

U 33. minutu Rafael Varan je postigao autogol i duplirao prednost Šahtjora. Tete je šutirao, Kurtoa je odbranio, a Varan je nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu.

Treći gol za Šahtjor postigao je Manor Solomon u 42. minutu, posle sjajne asistencije Tetea petom.

U nastavku meča Real je uspeo samo da ublaži rezultat golovima Luke Modrića u 54. i Vinisijusa Žuniora u 59. minutu.

Luka Modrić je postigao evrogol, pogodivši gornji levi ugao golmana Šahtjora sa 25 metera, dok je Žunior iskoristio neopreznost odbrane Šahtjora, oduzeo loptu i preciznim šutem pogodio mrežu.

U drugom minutu sudijske nadoknade gol je postigao Federiko Valverede, ali je on poništen zbog ofsajda. Srpski arbitar Srđan Jovanović je posle konsultacije sa VAR-om, pokazao da je Žunior bio u ofsajdu.

U narednom kolu, Šahtjor će dočekati Inter, dok će Real gostovati Borusiji iz Menhengladbaha.

Modrić: Nismo ih potcenili, nismo bili dovoljno dobri

Fudbaler Real Madrida Luka Modrić rekao je večeras da njegova ekipa nije potcenila Šahtjor i dodao da je šampion Španije igrao bolje u drugom poluvremenu, ali da to nije bilo dovoljno.

„Znali smo da je Šahtjor dobra ekipa, nismo ih potcenili. Jednostavno rečeno, nismo dobro počeli utakmicu, postigli su prvi gol i pali smo. Mislim da nam je nedostajalo samopouzdanja. Izgledali smo bolje posle pauze, ali nismo zadovoljni svojom igrom“, rekao je Modrić.

Fudbaleri Real Madrida su novu sezonu u Ligi šampiona počeli porazom na svom terenu od Šahtjora sa 3:2.

„Nismo bili dovoljno dobri. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Težak poraz, ali moramo da idemo dalje, brzo dolazi naredna utakmica, nema vremena za žaljenje“, rekao je Modrić.

Real za vikend očekuje „klasiko“ protiv Barselone, dok će u narednom kolu kolu Lige šampiona gostovati Borusiji Menhengladbah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari