Baždar nabaždario Partizan za večiti derbi: Rutinski zadržana prednost ispred Zvezde, igrali i Saldanja i Severina, debi golmana Krunića 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U sličnom toku događaja kao u utakmici Crvene zvezde protiv TSC u Bačkoj Toploli nešto ranije Partizan je pred više od 10.000 navijača na svom stadionu savladao s 3:1 Železničar iz Pančeva u 23. kolu Superlige Srbije.

Ista meta, isto odstojanje uoči 172. večitog derbija na Marakani u subotu, 9. marta, u 17 časova – vodeći crno-beli su zadržali bod prednosti u odnosu na crveno-bele, koji su stekli pobedom u prošlom međusobnom duelu (2:1), u Humskoj, u poslednjem meču jesenjeg dela sezone.

U poštedi Brazilca Saldanje, najubojitijeg u državnom fudbalskom prvenstvu s 15 golova, koji je tek zalečio povredu, šansu je trener domaćina Duljaj od početka dao, kao i u minulom kolu u Surdulici, 20-godišnjem Baždaru.

Još jedan izdanak Partizanove škole, strelac i na meču s Radnikom, bio je najzapaženiji u crno-belom dresu.

U 7. minutu postigao je gol za vođstvo s 1:0 u stilu prepečenih golgetera.

Na centaršut Kalulua s desne strane izmakao je pažnji svog čuvara i elegantno glavom poslao loptu u mrežu, podsećajući na slične situacije u kojima je nemilosrdan Aleksandar Mitrović.

Baždar nabaždario Partizan za večiti derbi: Rutinski zadržana prednost ispred Zvezde, igrali i Saldanja i Severina, debi golmana Krunića 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Gosti su poravnali u 21. minutu.

Konatar je pronašao prostor da centrira s desnog krila pored Filipovića, koji nije bio preduzimljiv da ga u tome spreči.

Loptu je na suprotnoj stativi glavom dočekao Hajdin.

Nemoćan je bio golman Krunić, debitant, novajlija u minulom zimskom prelaznom roku, koji je stao između stativa umesto Jovanovića, koji je odrađivao žute kartone. Njegov prezimenjak Vukašin, 16-godišnjak, sedeo je na klupi kao Krunićeva rezerva.

Partizan je ponovo poveo u 29. minutu preko Natha. Baždar mu je glavom spustio loptu, a poslovođa crno-belih, njihov kapiten, u padu je neometeno zatresao mrežu.

Baždar nabaždario Partizan za večiti derbi: Rutinski zadržana prednost ispred Zvezde, igrali i Saldanja i Severina, debi golmana Krunića 3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Natho je povisio i na 3:1 samo minut i po kasnije.

Obradović je nesmotreno potkačio po nozi Baždara, koji je naumio da ga prevari petom. Sudija je gledao VAR pa je pokazao na belu tačku. Izraelac je bio neumoljiv.

U 61. minutu umesto Kalulua u igru je ušao Severina, koji je zbog klupskog duga prema njemu zapretio da će otići, ali je ipak ostao.

U 72. minutu korisno vreme u pripremi za najveću utakmicu našeg fudbala dobio je Saldanja. Čim je ušao u igru, stvorilo se u mirnom drugom poluvremenu uzbuđenje pred gostujućim golom. Istakao se golman Mijatović.

U 87. minutu Đorđević je iz slobodnog udarca uzdrmao Krunićevu stativu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari